Schilderachtig Portofino

[rcblock id=”18423″]
Portofino het kleine schilderachtige plaatsje aan de Italiaanse Riviera. Het gebied is absoluut een van de mooiste kustwegen van Italië. Het fotogenieke oord Portofino ligt in de provincie Genua en is al tientallen jaren een magneet voor de Europese beau monde. Het Italiaans haventje van Portofino wordt gezien als mooiste aan de Middellandse Zee. Dat verklaart ook de vele cruises die hier blinken en aanmeren met hun soms duidelijke pronkende eigenaars op het dek. Welcome tot the jetset!

 

In de dertiger jaren werd deze plek overspoeld met kunstenaars en later kwamen er steeds meer celebs op af. Er worden geen auto’s toegelaten en Portofino is alleen bereikbaar via het water of te voet via een kronkelend weggetje langs de rotsen. Het is een tocht van 2uur maar meer dan de moeite waard! Het heeft een subtropische vegetatie en heeft een diepblauwe baai. Het is er sprookjesachtig mooi en het ligt zo beschut dat het ook in de winter zeer aangenaam is. Spectaculair is de baai, op de zeebodem ligt een bronzen beeld van Christus die goed te zien is van een boot wanneer de zee rustig is.

De gekleurde huisje die in Portofino tegen het verhoogde schiereiland staan zijn een schilderachtig gezicht. Een mix aan kleuren, van geel tot rood, zorgt voor een afwisselend uiterlijk voor elk huisje.
Wanneer je erg van fotograferen en/of schilderen houdt is dit de plek van Italië! Vakantiehuis in Italië huren? Laat je verleiden tot al het moois van dit land.

 

Deel dit item