Schitterende stranden op Mallorca

Wanneer je mijn artikelen op Rentvilla al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik gek ben op diverse soorten vakanties. Ik kan bijvoorbeeld uren genieten van een fraaie strandwandeling en ben vaak niet weg te slaan uit de zee, terwijl ik ook heel erg blij wordt van diverse outdoor activiteiten en lekker eten in sfeervolle restaurants. Het meest verliefd ben ik echter op magische baaien die je nooit meer van je leven vergeet: van die geheime plekjes waar je optimaal kunt genieten van alle rust, de schoonheid van de omgeving en helderblauw zeewater. Vandaag is het tijd om de meest schitterende stranden van Mallorca aan je prijs te geven, zodat je precies weet waar je moet zien voor een ontspannen dag, de perfecte foto’s en een heerlijke strandsessie. Mallorca beschikt over 581 kilometer aan kust waarvan tientallen kilometers te mooi zijn om niet te bezoeken. Er zijn 179 stranden en baaien te vinden: kiezelstranden, zandstranden, brede stranden en geheime plekjes. Ga je met me mee? Vergeet je badkleding niet en te kijken naar je favoriete vakantiehuis op Mallorca, want je wilt hierheen!

Strand Cala de Deià, Deià

Aan de westkust van Mallorca vind je het strand Cala de Deià, een prachtig klein strandje omgeven met indrukwekkende rotsen en veel groen. Het is een ontzettend fotogeniek kiezelstrand waar je heerlijk kunt genieten van azuurblauw zeewater en een lekker zonnetje. Omdat het een kiezelstrand betreft is het aan te raden om een stoeltje of een ligbed mee te nemen zodat je echt kunt ontspannen. Er zijn namelijk geen faciliteiten aanwezig voor verhuur van zonnebedjes of parasols. Dat is precies de reden waarom ik gek ben op deze baai: omdat deze faciliteiten ontbreken is het er minder toeristisch dan op andere plekken. Er zijn wel verschillende restaurantjes en barretjes in de buurt waar je lekker kunt eten na een lange dag op het strand. Cala de Deià is te bereiken via een korte maar steile weg die je het beste kunt betreden met schoenen en niet met slippers.

Strand Cala Pi

Zeventien kilometer ten zuiden van Llucmajor vind je het adembenemende strandje Cala Pi: een kleine baai van ongeveer 40 tot 50 meter breed. Het strand zelf is ongeveer 100 meter diep waardoor er genoeg plek is voor je handdoek of je zonnebedje. Er zijn ligbedden en parasols te huur en je vindt een aantal gezellige restaurantjes in de buurt. Het helderblauwe water blijft lange tijd aardig ondiep waardoor je met het hele gezin optimaal kunt genieten van het zeewater. Ook is er in het hoogseizoen een strandwacht aanwezig zodat iedereen veilig kan zwemmen. Door het vele groen op de rotsen rondom het water heb je een prachtig uitzicht op de natuur: het groene van de bomen steekt goed af bij de felblauwe kleur van het water. Het strand is gemakkelijk te bereiken met de auto: er zijn genoeg parkeerplekken te vinden bovenaan de baai.

Cala Pi

Strand Cala Truent

In het noordwesten van het eiland vind je een andere baai waar het over het algemeen niet ontzettend druk is: Cala Truent. Het is misschien wel een van de mooiste stranden van het hele eiland! De baai is namelijk omgeven met heel veel groen en ligt midden in een erkend natuurgebied. Je hebt er uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, namelijk de Tramuntana bergen met een top van 1445 meter hoog. Het fijne aan Cala Truent is dat het er erg rustig is, waarschijnlijk komt dit door het feit dat er geen faciliteiten aanwezig zijn, zelfs geen toilet. Daarnaast ligt het strandje in verhouding met andere stranden op het eiland een stuk verder weg, waardoor veel mensen andere stranden verkiezen boven Cala Truent. Laat je echter niet misleiden en rij net iets verder dan je normaal misschien zou doen want Cala Truent is absoluut meer dan het rijden waard. Je kunt hier optimaal genieten van heerlijke rust en een prachtig uitzicht. Dat is toch vakantie?

Cala Truent

Strand Cala Mesquida

Het strand van Cala Mesquida ligt op ongeveer zes kilometer van de toeristische badplaats Cala Rajada. Zelfs in de zomer kan je hier een rustig plekje vinden zonder dat je last van andere strandgangers. Dat zijn precies de stranden waar ik van hou! Het strand van Cala Mesquida is aardig groot en het water is er vrij ondiep. Er zijn ligbedden te huur waar ik zeker zo nu en dan gebruik van maak, ook al is het een zandstrand. Het is heerlijk om met een boekje in een comfortabele stoel van de zon te kunnen genieten. Af en toe een frisse duik in de zee en mijn stranddag is compleet.

Cala Mesquida

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item