Sissi, het oude vissersdorpje van Noord-Kreta

[rcblock id=”18429″]
De naam neemt je al even mee in een mooie droom waar prachtige uitzichten, helderblauw water en mooie huisjes het beeld domineren. Sissi is een bijzonder vissersdorp in het noorden van het Griekse eiland Kreta. Het dorp is nog ongeschonden wat betreft het massatoerisme en is juist daarom een enorme aanrader om te bezoeken of zelfs te verblijven. In Sissi vind je nog die echte rust en ontspanning waar je vaak naar op zoek bent tijdens een geslaagde vakantie. Ik neem je graag even mee op een soort ‘gedachtenreis’ naar deze speciale plek op Kreta.

 

Dit bijzondere vissersdorpje op Kreta is zonder twijfel net zo mooi als de Oostenrijkse Sissi

Genieten in rust

Wanneer je de naam Sissi hoort denk je misschien niet meteen aan een badplaats in Griekenland maar aan de welbekende keizerin van Oostenrijk. Dit bijzondere oude vissersdorpje op Kreta is zonder twijfel net zo mooi als de Oostenrijkse Sissi. In vergelijking met het drukke Chersonissos en Malia is Sissi een ongeschonden parel van het eiland. Je vindt hier geen drukke toeristische restaurants, geen fastfoodrestaurants van megaketens en geen rijen hotels en appartementen, maar nog typische Griekse witte huisjes met blauwe deuren, lokale Griekse taverna’s en prachtige plekken om te ontspannen. Veel mensen gaan dan ook graag naar Sissi op vakantie voor de nodige rust. Je kunt je uren vermaken tijdens het wandelen door de schilderachtige straatjes, op de gezellige boulevard en in de boetiekjes waar ze authentieke Griekse producten verkopen. Eet een hapje in de haven en geniet van het magische uitzicht over de zee.

Mooie stranden bij Sissi

Bij Sissi zelf is geen groot zandstrand te vinden met ligbedden en parasols. Voor veel vakantiegangers is dit juist een zegen: volop rust en weinig mensen terwijl je eveneens het zicht hebt op een azuurblauwe zee. Het is dan ook alleen maar heel fijn dat er geen groot zandstrand te vinden is, wie weet hoe Sissi er vandaag de dag er anders had uit gezien met alle toeristen en faciliteiten. Vanaf de plaats loopt een pad langs de kust richting Milatos Beach. Onderweg daar naartoe kom je diverse fijne zandstranden tegen waar je je handdoekje uit kunt gooien, een frisse duik kunt nemen in het water of gerust een boek kunt lezen in de zon. Zorg er voor dat je wel wat eten en drinken meeneemt, omdat er wat betreft faciliteiten niks te vinden is.

Slapen in en rondom Sissi

Er zijn diverse hotels, appartementen en vakantiewoningen Griekenland te huur in en rondom Sissi. Hoewel het dus een aardig rustig vissersdorpje is kun je er gelukkig vrijwel altijd een slaapplek vinden. Voor wat luxe kun je kiezen voor een van de hotels of appartementencomplexen aan het strand waar vaak een groot zwembad te vinden en vanaf waar je vaak een prachtig uitzicht hebt over de baai. Wandel in de avond naar een van de restaurants in de buurt of neem de huurauto mee naar Neapoli, een visserdorp op zes kilometer afstand van Sissi. Wedden dat je verliefd wordt op deze rustige kant van Kreta? Wij in ieder geval wel…

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item