Snorkel tips Griekse eilanden

De wateren rondom de Griekse eilanden zijn een rijkdom aan planten en dieren en mede hierdoor een prachtig snorkelgebied. Dus kan je bij de Griekse eilanden snorkelen? Jazeker!

Tips voor het snorkelen rondom de Griekse eilanden:

-Stormen kunnen in dit gebied plotseling opsteken. Informeer voordat u gaat snorkelen naar de weersverwachting en de zwemcondities.
-Ga niet snorkelen als er kwallen zijn.
-Neem uw eigen snorkel en duikbril mee, zodat u zeker weet dat ze goed passen.
-Snorkel nooit in uw eentje.
-Draag een wetsuit tegen het verbranden (de zon op uw rug heeft u vaak minder snel in de gaten).
-Zwem niet nabij riviermonden en havens. Het water is daar troebel en u kunt last krijgen van scheepvaart en vervuiling.
-Blijf altijd dicht bij de kust en controleer regelmatig waar u bent.
-Respecteer zeeflora en zeefauna, laat alles heel en laat geen afval achter.

Het water bij de Griekenland is mooi helder

[rcblock id=”18124″]

Om de beste snorkelplekken van Griekenland te benoemen wordt lastig. Vrijwel langs alle Griekse kusten kan er gesnorkeld worden. Het is maar net waar je naar opzoek bent in de onderwaterwereld. Ga je echt voor vissen en planten dan kan je best gaan snorkelen in afgelegen gebieden. Dit zal het meest lonend zijn. Maar ook zeker rotsformaties zijn de moeite waard waar planten onder het wateroppervlak de rotsen begroeien en waar vissen schuil houden. Toch een paar tips:

-Het eiland Santorini heeft veel kloven in het vulkanische gesteente waar zowel vis al plant aanwezig is, bescherm jezelf goed voor dit onderwater gesteente, kies voor een wetsuit;

-De eilanden Rhodos en Evvoia hebben een aantal beschutte delen waar sponsen en talrijke vissoorten leven (nabij de kust van Lindos is vooral veel vis te bekennen).

Wat kom je zoal tegen tijdens het snorkelen Griekenland?

In de Griekse wateren komen verbazend veel zeepaardjes voor. Ze leven vaak tussen zeegrasvelden en wikkelen hun staart rond de planten om zich te verankeren. Ook kan je de zeeschildpad, ofwel de onechte karetschildpad, tegen komen. Deze legt haar eieren op zandstranden en heeft erg te lijden gehad onder het toerisme. De weinige overgebleven stranden die nog geschikt zijn om eieren te leggen, zijn nu beschermd gebied.
Er bestaat een kans dat een nieuwsgierige zonnevis nabij rotspartijen u komt begroeten. Hij heeft een afgeplat ovaal lijf en lange rugvinstekels. Een snel te herkennen vis die vaak niet bang is.
Verder leven er nog veel meer soorten vissen, de grote zeenaald, sponsen en de octopus in de Griekse wateren.

Is je interesse gewekt voor het snorkelen rondom deze eilanden? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een vakantie naar Griekenland.

Deel dit item