Snorkelen en duiken Griekenland

[rcblock id=”18429″]

Door het schone en heldere water rond Griekenland is het een ideale en populaire duik plek. Niet alleen duiken maar ook snorkelen kan goed in Griekenland.

Er is niks mooiers dan tijdens een vakantie in Griekenland te kunnen en mogen genieten van het heldere water waardoor de Griekse onderwater wilt zichtbaar is. De wateren van Griekenland worden beschouwd als een van de schoonste van de Middellandse Zee.
De Middellandse Zee en de Egeïsche Zee zijn geheel door land omsloten wateren met een vrij klein getijverschil. Dit betekent dat er bij eb betrekkelijk weinig zeeflora en –fauna bloot komt, hoewel je langs de kust vaak veel planten en vogels aantreft.
Wie echter vlak bij de kust snorkelt of onder de oppervlakte van de blauwe kustwateren duikt, vindt een rijkdom aan planten en dieren, variërend van onmetelijke scholen piepkleine visjes en sierlijke zeeslakken tot geweldige zeeschildpadden, enorme vissen en spinkrabben.

Goede snorkelgebieden Griekenland

Snorkelen kun je vrijwel overal langs de Griekse kust, maar meer afgelegen gebieden zijn over het algemeen het meest lonend:
– Kefalonia en Zakynthos: voor de oostkust zwemmen zeldzame karetschildpadden;
– Rhodos: talrijke vissoorten voor de kust van Lindos, in het oosten;
– Santorini: onderzoek de kloven in het vulkanische gesteente van de caldeira.

Onder het kristalheldere water van de Middellandse en de Egeïsche Zee gaat een wereld van onderzees leven en archeologische resten schuil. Vrijwel overal langs de kust zijn er mogelijkheden om te snorkelen, maar duiken is niet overal toegestaan.

Aangewezen plaatsen om te duiken zijn de wateren rond Kreta, Rhodos, Kalymnos en Mykonos en rond de meeste van de Ionische eilanden. Een complete lijst van plaatsen waar duiken met persluchtapparatuur is toegestaan is verkrijgbaar bij de EOT, of via de lokale duikscholen en/of winkels. Het is verboden om oudheden te verwijderen of zelfs maar te fotograferen.

Kom dit najaar nog naar Griekenland en huur een Grieks vakantiehuis.

Deel dit item