Sportieve vakantie: wat heb je allemaal nodig onderweg?

Hiken in Scandinavië, kajakken in Kroatië of mountainbiken in de Alpen: sportievelingen kunnen een vakantie op veel manieren invullen. Net zoals bij elk type vakantie, pak je ook bij een actieve vakantie je benodigde spullen in. Er zijn bepaalde slimme keuzes te maken, gericht op het sportieve karakter van de reis! We delen graag onze tips.

Rugtas of backpack

Je doet er goed aan om een rugtas of backpack mee te brengen. Zo’n tas kun je gewoon op je rug dragen, ook tijdens je sportieve avonturen. Dat is toch wel wat handiger dan een koffer. Denk bij rugzakken na over de grootte. Het ligt er maar net aan hoeveel spullen je mee wilt brengen. Hoe kleiner en lichter de rugzak is, hoe comfortabeler: dat is iets om in je achterhoofd te houden. Kies verder voor een tas in een kwalitatief design, bijvoorbeeld van Eastpak. Iedereen kent Eastpak wel en dat is niet voor niets het geval: de tassen staan bekend om stevigheid en een lange levensduur. Klaar om veel reizen mee te maken!

Sportkleding

Hoewel je misschien niet de hele dag door je sportkleding draagt, is dit toch wel de belangrijkste kleding om mee te brengen tijdens de reis. Zorg ook dat je voldoende sportkleding meeneemt, zodat je niet in een onfris sportshirt door hoeft te gaan. Al kun je sportieve kleding onderweg gelukkig vrij goed uitwassen met de hand. Een ander voordeel is dat sportkleding lichtgewicht en klein van formaat is: je tas zit er dus niet snel propvol mee. Houd rekening met het klimaat op de plek van bestemming: heb je ook regenkleding nodig, of een beschermend vest?

Reishanddoek

Uiteraard wil je je lichaam af kunnen drogen – direct na het sporten en na het douchen. Handdoeken nemen helaas al gauw veel plek in beslag in je tas, en zijn ook nog eens zwaar. Gelukkig is er een perfect alternatief: de reishanddoek, gemaakt van microvezel. Zo’n handdoek is lichtgewicht, sneldrogend en prima comfortabel. Stop er dus zeker een paar in je tas.

Praktische benodigdheden waaronder EHBO-doosje

Vergeet de praktische benodigdheden voor onderweg niet. Een EHBO-doosje meebrengen is aan te raden. Denk aan blarenpleisters, een naald om blaren mee door te prikken, een tekentang en sporttape. Gevaar ligt immers op de loer tijdens sportieve activiteiten in de buitenlucht: onderschat dit niet.

Eten en drinken

Vergeet als laatst niet om voor je vertrek naar de sportieve activiteit altijd eten en drinken in je tas te stoppen! Om niet steeds losse flesjes water te hoeven kopen, kun je een herbruikbare waterfles meebrengen – mits je op de plek van bestemming water uit de kraan kunt drinken. Je hebt vocht en energie hard nodig om de dag door te komen. Met name bij intensieve sportactiviteiten is dit belangrijk, maar ook bij een eenvoudige wandeling doe je er goed aan om voldoende mee te brengen. Je geniet namelijk alleen maar meer van je avonturen, als je maag goed is gevuld!

Deel dit item