Stranden van Griekenland

Griekenland is rijk aan prachtige stranden op de vele verschillende eilanden die het land telt. Het grootste eiland is Kreta met een kustlijn van meer dan 1000 kilometer. De Ionische eilanden, waaronder Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos vallen, liggen ten westen van het Griekse vaste land. Er is iets meer groene natuur op deze eilanden vergeleken met andere Griekse eilanden. Lesbos en Samos maken deel uit van de Noord-Egeïsche eilanden en liggen tussen het Griekse en Turkse vasteland. Iets verder naar het zuiden liggen de Zuid-Egeïsche eilanden Kos en Rhodos. Huur een villa of vakantiehuis in Griekenland en geniet van de prachtige Griekse stranden.

Een greep uit de stranden van Griekenland:

Kreta
De meeste stranden vind je aan de noordkust van Kreta. De zuidkust heeft steile rotswanden waardoor er relatief weinig stranden zijn, maar de paar strandjes die er wel zijn liggen dan ook vaak in afgelegen baaien. De noordkust is een iets minder ruig en daardoor liggen daar de meeste stranden zoals het mooie witte strand Balos Beach op het schiereiland Gramvousa.

Corfu
Corfu heeft een flink aantal stranden waar je kan genieten onder de Griekse zon zoals de kiezelstranden van Brabati en Gouvia of de zandstranden van Glyfada, Sidari of Kontogialos.

Kefalonia
Een van de beroemdste stranden van Griekenland ligt op Kefalonia en heet Myrtos Beach op ongeveer 30 kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Er zijn geen restaurants of andere voorzieningen waardoor het een heerlijk rustig strand is waar je kan genieten van de prachtige blauwe zee.

Lefkas
Op Lefkas is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het strand van Porto Katsiki, een schitterend zandstrand omringd door steile rotsen. Hier kunt je een hapje en drankje nuttigen in een van de tavernes die op de rotsen zijn gebouwd. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur.

Zakynthos
Een bijzonder strand om naar toe te gaan op Zakynthos is Navagio Beach vlak bij Anafonitria. Huur wel een bootje want alleen zo is het strand te bereiken. Het is bekend van het scheepswrak de Panagiotis die er in 1983 is vergaan terwijl het illegaal sigaretten vervoerde vanuit Turkije.

Lesbos
Voor een mooi rustig en schoon zandstrand moet je bij Skala Kallonis Beach zijn. Het water is hier erg rustig omdat het aan een grote baai midden op het eiland ligt. Tal van gezellige visrestaurantjes zijn hier te vinden.

Samos
Op Samos is Kerveli Beach een aanrader voor iedereen die van een rustig en romantisch strand houdt. Het water is lekker warm en vrij ondiep. Hierdoor ook erg geschikt voor kinderen. Er is één taverne met heerlijk eten.

Kos
Ga je naar Kos, neem dan eens een kijkje op Tigaki Beach. Een heerlijk zand strand met ruime voorzieningen. Er zijn meer dan genoeg strandstoelen en parasols en de vele restaurants en cafés zorgen voor genoeg opties om lekker te eten en te drinken.

Rhodos
Wil je lekker eten, drinken met een bananenboot de zee op, waterskiën of een bootje huren dan kun je naar Tsambika Beach gaan. Dit zandstrand is nog relatief rustig vergelen met de stranden van Faliraki of Rhodos stad.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg opties om lekker te genieten van zon, zee en strand op Griekenland. Huur een vakantiewoning en relax!

 

Deel dit item