Stranden van Ibiza

Tijdens mijn laatste vakantie op Ibiza ben ik een aantal stranden gaan bezoeken langs de kustlijn van Ibiza. Door het zien van deze stranden ga je begrijpen waarom Ibiza als eiland ook weleens kan worden vergeleken met een tropisch zonovergoten bestemming van ver weg…maar dan toch dichterbij…dat is voor mij Ibiza!

Naast de clubs zijn de stranden de hoofdattracties van Ibiza. De ruim 50 stranden vormen samen een adembenemende kustlijn van meer dan 50 kilometer. De populairste stranden liggen aan de zuidkust, tussen Santa Eularia des Riu en Cala de Sant Vicent. De faciliteiten zijn er uitstekend. Er zijn nog steeds rustigere plekken te vinden.  Cala d’en Serra, in de buurt van Portinatx, heeft bijvoorbeeld een strandhut, en verder niets.

Hier mijn top stranden van Ibiza

Cala es Figueral
Een lang zandstrand met kleine rotseilanden vlak bij de kust. Het noordelijke deel wordt deels als nudistenstrand gebruikt.

Cala de Boix
Dit door groene heuvels omringende strand blijft zelfs in het hoogseizoen relatief rustig. Het ligt in de buurt van Punta Prisma en biedt uitzicht op Illa de Tagomago.

Platja des Canar
Dit populaire resort met een klein strand ligt vlak bij de haven van de plezierboten. In de omgeving zijn veel winkels, bars en restaurants te vinden.

Platja des Niu Blau
Dit met dennen omzoomde strand in een baai met ondiep water is favoriet bij gezinnen.

Platja del Pinos
Dit strand, vlakbij Santa Eularia, ligt aan de monding van de Riu de Santa Eularia, die in de zomer droogvalt.

Cala Llonga
Dit vriendelijke resort, gelegen tusen Puig de ses Torretes en Punta Roja in een 300 meter brede baai, trekt honderden vakantiegangers.

De westkust van Ibiza

De belangrijkste trekpleisters van de westkust van Ibiza zijn de prachtige stranden, die vaak verscholen liggen in kleine baaien. Ze hebben allerlei faciliteiten en veilig zwemwater. Sommige resorts zijn de afgelopen jaren nogal uitgebreid, maar het blijft een van de mooiste gebieden van het eiland, met een romantische kustlijn en kristalhelder water tegen een achtergrond van bergen die met dennen zijn begroeid. Het mysterieuze eilandje Es Vedra, vlak voor de kust, is bijzonder om te zien en komt in de film South Pacific voor.

Wil je alle stranden los van elkaar kunnen bezoeken en echt even dat zand tussen de tenen voelen? Huur dan een vakantie villa op Ibiza.

Deel dit item