Te doen en zien in Saint-Tropez

[rcblock id=”18521″]
Saint-Tropez, misschien wel de meest besproken Franse badplaats. Een plaats die de laatste jaren toch wel bekend staat als jetset dorp van Frankrijk. Is dit liefelijke van origine vissersdorpje dan echt al haar charmes verloren?! Zeker niet, Saint-Tropez is niet alleen populair bij toeristen met veel geld en grote luxe jachten, maar ook zeker nog populair onder de rustzoeker die graag door idyllische straatje en steegjes wandelt en kan genieten van alle prachtige uitzichten over de baai van Saint-Tropez. Laat je meenemen met een dagje in St-Tropez en leer deze plaats kennen.

 

Café Senequier

Een leuke plek om de dag te beginnen voor een kopje koffie of een lunch. Dit terras, wat herkenbaar is aan zijn knal rode kleur, is een plek van zien en gezien worden. Je kunt hier genieten van de voorbij lopende toeristen, de lokale en natuurlijk de jetsetters die hun boot hier in de haven hebben aangelegd.

Jachten bewonderen

In de haven van Saint-Tropez ligt het vol met luxe jachten. De eigenaren van deze enorme boten komen van over de hele wereld. Leuk om te zien hoe het personeel deze jachten tip-top op orde houden.

Bewonder de luxe jachten in de haven

Wil je je culturele neusophalen lees dan verder.

Place des Lices

Een leuk plein waar de markt op dinsdag en zaterdag aanwezig is. Een gevarieerde markt met verschillende kraampjes en wisselend aanbod. Vanaf de haven wandel je via de vismarkt naar Place des Lices.

Musee de La Gendarmerie

Is de dag te warm of regenachtig dan is dit museum een bezoek waard. Zeker leuk ook voor kinderen. Het museum verteld het verhaal tussen film en de Saint-Tropeze politiebrigade. Oude filmklassiekers als Dieu Crea La Femme en Le Gendarme de Saint-Tropez werden gefilmd in dit oude politiebureau.

[rcblock id=”18360″]

Plage Les Salins

Leuk strand even achter de stad waar kan neerploffen. Als je hier bent ga dan lunchen en zorg voor een tafeltje aan de waterrand voor het mooiste uitzicht.

Tarte Tropezienne proeven

Een verrukkelijk taartje dat zijn oorsprong heeft gevonden in de jaren ’50, toen Birgitte Bardot tijdens de opnames van een film dit taartje proefde van de lokale bakker en het vernoemde naar het dorp.

Bezoek de citadel op de heuvel

Naast een leuke wandeling naar boven is het uitzicht nog veel leuker. Je hebt hier een prachtig zicht over Saint-Tropez, de haven en de Golfe de Saint-Tropez. Bovenop is ook het museum Musée d’Histoire Maritime te bezoeken.

Uitzicht vanaf de heuvel

Winkelen en het oude centrum van Saint-Tropez

Rond dwalen door de leuke straatjes van het dorp is een lust voor het oog en je camera. Liefelijke gekleurde huisjes en prachtige bloeiende struiken sieren het straatbeeld. Laat je telkens opnieuw verrassen door al deze idyllische plekjes.

Straatjes met enorm veel kleur

De straatjes achter de haven zijn voorzien van leuke winkeltjes. De moeite waard om rond te snuffelen en wat leuks te kopen voor thuis.

Krijg je na het lopen dorst en trek? De haven en de direct zijstraten ervan zijn voorzien van barretjes en eettenten.

Deel dit item