Tips om voordelig naar Griekenland te gaan

Ben je van plan om je komende vakantie door te brengen op een van de Griekse eilanden en wil je een zo voordelig mogelijke vakantie scoren? Dan is het handig wanneer je je vakantiedagen nog mag invullen: we hebben namelijk een paar tips voor je verzameld waarmee je de meest voordelige vakantie naar de Griekse eilanden kunt boeken. Een paar tips die je misschien wel al wist en hopelijk een paar tips die je nieuwe inzichten kunnen brengen. Succes met boeken!

Vermijd het hoogseizoen

Wanneer je zelf mag bepalen wanneer je je vakantie gaat inplannen is het enorm aan te raden om een vakantie naar de Griekse eilanden buiten het seizoen te boeken. Het hoogseizoen (in de zomer) kan enorm prijzig zijn. In de maand juli of augustus vind je soms gehele vakanties voor de dubbele prijs van exact dezelfde vakantie eind september of in oktober. Juist dan is het wat betreft het weer nog heerlijk toeven op de eilanden, helemaal wanneer het in Nederland al een beetje herfst begint te worden.

Kijk eens naar all inclusive

In eerste instantie lijken all inclusive vakanties prijzig: je betaalt vaak een X bedrag voor je gehele vakantie. Hierbij zit eten en drinken inbegrepen en kun je vaak genieten van een paar prachtige zwembaden, een privé strandje en andere faciliteiten. Wanneer je deze all inclusive vakantie thuis reeds hebt afbetaald betekent dat dat je vrijwel niets meer kwijt hoeft te zijn op je vakantie zelf! Je eet en drinkt bij je resort, dus geen onverwachte verrassingen in een restaurant of een bar. Het is zeker de moeite waard om, buiten het seizoen, te kijken naar de mogelijkheden voor all inclusive vakanties.

Vakantie Griekenland met vlucht en auto >

Boek ruim op tijd vs. extreem last minute

Natuurlijk: last minutes kunnen enorm voordelig zijn.  Let er echter wel op aan welke wensen jouw vakantie naar de Griekse eilanden moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld met het hele gezin naar een resort op Kreta? Dan kan je beter ruim op tijd boeken, want dan is het het meest goedkoop. Maakt het je niet zoveel uit op welk Grieks eiland je terecht komt, wat voor hotel of appartement je gaat huren et cetera? Dan is het zeker aan te raden om last minute te boeken. Dan bedoelen we niet acht weken van tevoren, maar echt een paar dagen van tevoren. Dan vind je de beste deals. Toch hebben de meeste vakantiegangers naar de Griekse eilanden het liefst een beeld voor zich waar zij gaan verblijven. Boek dan minstens een paar maanden van tevoren.

Probeer de lokale restaurants

Naast het feit dat het ontzettend leuk is om bij een lokaal restaurantje op de Griekse eilanden aan te kloppen voor een verse maaltijd raden we het betreft je portemonnee ook nog eens aan. Natuurlijk is het leuk om ergens te eten met een prachtig uitzicht op dat bekende monument of onder die populaire berg. Maar hier betaal je óók een prijskaartje voor. Plus: restaurants waar de locals komen zijn vaak net een tikkeltje beter dan de restaurants die op toeristen gericht zijn. Anders zul je er zeker geen locals zien eten!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item