Top 10 Griekse stranden

[rcblock id=”18429″]
De stranden in Griekenland zijn allemaal weer verschillend, vaak van zand of kiezels. Van rotspartijen tot wit zand je vindt het allemaal op de Griekse stranden. Het mooie en vaak op aangename temperatuur turquoise heldere zeewater met kleine en grote stranden zijn al jaren een van de vele attracties van Griekenland. Absoluut dus een rede om een vakantie te boeken naar Griekenland!

 

De top 10 mooiste stranden van Griekenland!

Dat kleine verlaten strandje op het vasteland of dat grote langgerekte zandstrand op Kreta. Dit is onze top 10 van mooiste stranden in Griekenland:

Balos beach op het eland Kreta

Hier waan je je echt in de Caribbean en heb je niet direct het gevoel dat je in Griekenland op vakantie bent. Het strand is fijn en wit van kleur en zee prachtige groen/turquoise. Je vindt Balos beach in het noordwesten van Kreta.

Balos beach

Myrtos beach op Kefalonia

Prachtig strand bestaande uit zand en kleine kiezels. Vanaf de rotsen heb je een adembenemend mooi uitzicht op het strand van Myrtos. Je vindt Myrtos beach in het westen van Kefalonia.

Myrtos beach

Voutoumi beach op het eiland Anit Paxos

Prachtig wit zandstrand met turquoise zeewater. Vanaf Corfu en Paxos kun je hier naartoe met een dagexcursie per boot.

Porto Katsiki op het eiland Lefkas

Schitterende rotspartijen die afsteken tegen de witte kiezels en het prachtige blauwe zeewater. Je vindt Porto Katsiki in het zuidwesten van Lefkas.

Porto Katsiki

Paradise beach op het eiland Mykonos

Een beroemd en druk strand op Mykonos. Tijdens de zomermaanden druk met diverse strandfeesten tot diep in de nacht en een echte plaats om gezien te worden en te feesten.

Navago (Shipreck) beach op Zakynthos

Niet (direct) het mooiste strand om op te liggen, maar wel een van de mooiste om te fotograferen. Het strand op Zakynthos met het scheepswrak.

Navago beach

Elafonissi op het eiland Kreta

Schitterende witte zandstranden met turquoise zeewater met kleine eilandjes en ondiep water. Elafonissi vind je in het zuidwesten van Kreta.

Sarakiniko beach op het eiland Milos

Landschap doet je denken aan de maan met schitterende (witte) rotspartijen, grotten en helder zeewater.

[rcblock id=”18124″]

Armenistis beach in Chalkidiki

Op het vasteland van Griekenland mooi wit zandstrand omringd door pijnbomen. Het strand ligt op 2,5 uur rijden vanaf Thessaloniki.

Plaka beach op het eiland Naxos

Indrukwekkend wit lang en breed zandstrand met mooie rotspartijen.

Deel dit item