Top 10 stranden op Ibiza

Staat er binnenkort een welverdiende vakantie op Ibiza voor de deur? Dan is het hoog tijd om je alvast in te lezen over het eiland. Waar vind je bijvoorbeeld de mooiste stranden? En welk strand is dichtbij je vakantiewoning op Ibiza? Check hier de top 10 stranden op Ibiza, want Ibiza is natuurlijk zoveel meer dan alleen een feesteiland.

10. Cala Jondal

Om even goed bij te komen van een nacht doorhalen op Ibiza is Caja Jondal de ideale plek. Dit strand ligt vlakbij het bekende Playa d’en Bossa waar je goed kunt feesten. Caja Jondal is een oase van rust om even flink te ontspannen.

9. San Antonio

Ben je benieuwd naar de mooiste zonsondergang op Ibiza? Dan is het aan te raden om naar San Antonio te gaan. Ga zitten bij een van de strandpaviljoens en geniet met volle teugen van een verfrissend drankje en een kleurrijke zonsondergang. Zo hoort vakantie te zijn!

8. Cala Vadella

Ga je op vakantie met de kids? Dan is het strand Cala Vadella ideaal voor jullie. Geniet hier van het ondiepe azuurblauwe water, het zachte witte zand en de nodige faciliteiten voor een dag plezier en vertier.

7. Cala d’Hort

Het bijzondere Cala d’Hort is een magische baai met een prachtig zicht op rotsen die in het helderblauwe zeewater staan. Jaren geleden wilde de toeristensector hier een groot complex maken voor toeristen. Gelukkig is daar toentertijd veel voor geprotesteerd; wanneer je er bent snap je helemaal waarom. Deze fraaie baai is te mooi om vol te bouwen.

Cala d’Hort

6. Sa Caleta

Ben je gek op een wat meer ruiger strand? Bezoek dan Sa Caleta, een verborgen baai met bijzondere rode zandstenen kliffen. Je bereikt dit strand door een avontuurlijke houten trap. Sa Caleta is niet te vergelijken met de andere stranden op Ibiza en juist daarom meer dan de moeite waard.

5. Cala Conta

Cala Conta is een stuk waar je kunt genieten van drie kleinere stranden. Vooral in het naseizoen kun je hier optimaal genieten van de wonderschone natuur en rust. In het hoogseizoen kan het er redelijk druk worden: zorg er dan voor dat je je op het kleinste strand bevindt om alsnog te genieten van welverdiende rust.

4. Cala Bassa

De naam Cala Bassa ken je wellicht wel: dit strand staat bekend om de zogeheten rock pools; kleine natuurlijke baden waar je lekker in kunt liggen. Het strand kun je bereiken per bus, maar het is het leukste om te benaderen met de boot. Op die manier geniet je al meteen van de uiterst fraaie omgeving.

3. Cala Benirras

Op zoek naar een plek waar je goed kunt snorkelen en duiken? Dan is Cala Benirras wat voor jou: helderblauw water, zicht op de bergen, grotten onderwater. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van Ibiza op deze plek.

2. Cala Xaracca

Om echt turkoois water te spotten moet je naar Cala Xaracca, een paradijselijke plek waarbij je een echt Caribisch gevoel krijgt. Geniet van een lekker modderbad, de prachtige omgeving en de mooie onderwaterwereld.

1. Aigua Blanques

Het meest blauwe water van Ibiza vind je bij Aigua Blanques: het water is er zo blauw dat je je ogen waarschijnlijk niet kunt geloven. Het brede zandstrand biedt genoeg plek om te ontspannen en te genieten van je heerlijke vakantie op Ibiza.

Bij een van deze stranden aanwezig zijn of ze allemaal gaan bezoeken? Huur een leuk vakantiehuis op Ibiza om je vakantie goed door te komen.

Deel dit item