Top 10 van de mooiste Griekse eilanden

Met duizenden verschillende eilandjes is Griekenland één van de meest veelzijdige bestemmingen om je vakantie door te brengen. Het kan dan ook lastig zijn om één eiland te moeten kiezen tijdens een bezoek aan dit prachtige land. Ga je voor een zonsondergang op het adembenemende Santorini? Of ga je voor een romantisch etentje op het mooie Mykonos? Of weet je het nog helemaal niet? Bekijk dan onze top tien van de mooiste Griekse eilanden om je keuze iets gemakkelijker te maken. Of juist lastiger, omdat je dan elk eiland wilt ontdekken!

Top 10 Griekse eilanden

 1. Santorini

  Op de eerste plek staat uiteraard Santorini. Dit is niet alleen het mooiste eiland van Griekenland, maar naar onze mening ook absoluut het mooiste eiland van Europa. Wat je hier gaat zien is méér dan een fantastische vakantiebestemming.

 2. Zakynthos

  De meest blauwe wateren vind je op Zakynthos. Verdwaal hier in de lieflijke steegjes, op de prachtige stranden en in elkaars ogen. Je wordt gegarandeerd opnieuw verliefd hier: het eiland laat je niet meer los.

 3. Naxos

  Naxos is één van de eilanden van de bijzondere Cycladen-groep. Omdat het eiland het vruchtbaarst is van de Cycladen vind je hier veel groen en een bijzondere natuur. Ontdek de vruchtbare valleien en de oneindige gebieden.

 4. Kefalonia

  Als echte wijnliefhebber ben je op Kefalonia aan het juiste adres: de lokale wijnen zijn overheerlijk. Ook sportieve reizigers komen op dit eiland aan hun trekken. Kefalonia staat namelijk bekend om de prachtige grot van Melissani, waar je kunt duiken, wandelen en varen.

 5. Kreta

  Kreta is één van de meest populaire eilanden van Griekenland. Wanneer je van een toeristische vakantie houdt ben je hier op de goede plek. Het eiland staat bekend om de prachtige kliffen en kloven, maar ook om de witte stranden.

 6. Paros

  Marmer, marmer en nog eens marmer. Paros staat bekend om de marmerproductie, wat je overal op het eiland terug ziet. Het levert prachtige plaatjes op: spierwitte huisjes tegen een bijzondere natuur. Kijk je ogen uit op dit authentieke eiland.

 7. Tinos

  Deze bestemming is nog aardig onbekend onder de westerse toerist en daarom extra fijn voor de reiziger die van rust en ontspanning houdt. Tinos is in Griekenland door de kerk van de Heilige Moeder Maria populair onder de Griekse gelovigen.

 8. Mykonos

  Witte huisjes, blauwe kapelletjes en oneindige romantische straatjes waar je uren kunt spenderen. Mykonos is met mooie uitzichten en heerlijke wijnen de meest perfecte bestemming voor lovebirds.

 9. Ios

  Ios is de place to bevoor mensen die houden van een feestje. Vooral de jongere generatie, onder de 30 jaar, zal hier een fantastische vakantie hebben. Een combinatie van meerdere dingen: mooie stranden, prachtige uitzichten, maar ook de nodige feestjes.

 10. Lefkas

  Het bergachtige eiland Lefkas is meer dan pittoresk. Het is een goede uitvalbasis voor de sportieve reiziger: met tientallen prachtige bergroutes voelt de wandelaar en fietser zich hier thuis.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item