Tot vakantie rust komen op het groene Zakynthos

Ik trap mijn slippers uit. De avondwandeling over het strand was er een uit duizenden. Ik kan hier urenlang rond lopen zonder dat ik me ook maar een minuut verveel. Dat geldt trouwens voor meerdere gebieden op het Griekse Zakynthos. Dit eiland straalt niet alleen rust uit, vanaf het moment dat je er aankomt voel je zelfs de rust. Je kunt je weer even helemaal opladen tijdens een vakantie in een vakantiewoning op deze bijzondere plek.

Fietsend het eiland ontdekken

Mijn ultieme vorm van geluk is per fiets een bestemming ontdekken. Ik slaakte dan ook een kreet toen ik mijn huurfiets vlakbij mij vakantievilla op Zakynthos kon huren. Voor mij begint een vakantie dan pas echt! Hoewel dit waarschijnlijk niet voor iedereen een vorm van rust is, is fietsen voor mij puur een ontspanning. Tel daar nog eens de prachtige omgeving op Zakynthos bij op en je hebt een onvergetelijke vakantie. Ik kies er voor om in diverse landschappen te fietsen: zowel het vlakke gedeelte langs gezellige Griekse dorpjes als het heuvelachtige gebied waar je het massatoerisme even echt kunt ontwijken, niets is te gek. Weet je wat misschien wel het mooiste van een fietstocht is? Het moment dat je van je fiets afstapt om een slok water te drinken terwijl je uitkijkt over een adembenemend landschap. Dat is pas vakantie!

Vakantiehuis aan het strand

Na een actieve dag op de fiets kan ik vaak in de avond ook niet stil blijven zitten. Voordat ik een laatste avondduik in het zwembad bij mijn villa maak en op het terras aan een wijntje ga, vind ik het heerlijk om te struinen over de lange stranden van het eiland. In de avond zijn de stranden en de uitzichten hier het mooist: de zogenoemde golden hour, het moment waarop de zon een prachtige kleur heeft, maakt alles op het eiland nog mooier dan het al is. Lekker met de tenen door het witte zand en af en toe een stap in het nog warme zeewater. Een vakantiehuis aan het strand op Zakynthos is niet alleen fijn omdat je dichtbij de zee zit, je hebt ook nog eens overal prachtige uitzichten die geen moment zullen vervelen.

Bijzondere dingen op Zakynthos

Van de meest simpele dingen zoals wandelen en fietsen kom ik dus al totaal tot rust op dit eiland. Toch zijn er ook nog andere dingen waar ik heel erg blij van word op Zakynthos. Van bijzondere tripjes tot aan prachtige bezienswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat het eiland bekend staat om de grote zeeschildpadden? Wat een bijzondere beesten zijn dat zeg! Tijdens een excursie ga je op zoek naar deze gigantische beesten die op misschien wel de mooiste plek van en rondom het eiland wonen. In juni heb ik ontzettend veel schildpadden gespot! Deze maand is dan ook de beste maand om op excursie te gaan: in juni heb je de grootste kans om de schildpadden te zien. De trip zelf is ook meer dan de moeite waard: de uitzichten zijn waanzinnig! Daarnaast ben ik helemaal gek op de kalkstenen rotsen en dan met name de zogenoemde Blauwe Grotten bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape. Door een bijzonder lichtval vanuit het water zien de rotsachtige grotten er blauw uit.

Geniet je met me mee op Zakynthos?

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item