Touren door Nederland? Neem deze 5 toplocaties mee!

Als je graag een groot deel van een land in één keer wilt verkennen dan is het verstandig om op roadtrip te gaan. Dit kun je doen door een ander Europees land zoals Duitsland, Noorwegen of Italië, maar je kunt ook gaan touren in je auto in eigen land. De kans is namelijk groot dat er nog veel locaties zijn in Nederland die je nog niet eerder bezocht hebt terwijl ze wel zeker een bezoekje waard zijn. Plan daarom een vakantie door eigen land waarbij een huisje huren Nederland zeker nodig is. De onderstaande locaties moet je hierbij zeker meenemen in je roadtrip.

Waddenzee

De Waddenzee, de thuisbasis van miljoenen trekvogels, alle soorten vissoorten en zeehondenkolonies, is het meest bijzondere en belangrijke natuurgebied van Nederland, evenals een van ’s werelds grootste wetlands-ecosystemen. Het ligt tegen zowel Friesland als Groningen aan de kust, dus het is mogelijk om hier een vakantiehuisje aan zee te huren. Deze unieke natuurlijke habitat beslaat een oppervlakte van zo goed als 2500 vierkante kilometer en behoudt twee keer per dag zijn vochtige landuiterlijk, terwijl het ook twee keer per dag één wordt met de zee. Dit wordt natuurlijk ook wel eb en vloed genoemd. Een vakantiehuis op de Waddeneilanden is altijd een manier van een vakantie dichtbij huis en die staat voor rust en plezier.

Bourtange

Als je toch bij de Waddenzee bent dan moet je direct ook even naar Bourtange gaan, wat deels levend fort en deels openluchtmuseum is. Bourtange is namelijk een klein vestingsdorpje in Westerwolde, wat echt een unieke plek is in ons land. Gebouwd in 1593, tijdens de Nederlandse Opstand tegen Spanje, is het stervormige fort nabij de grens met Duitsland een uitstekend voorbeeld van 16e-eeuwse militaire architectuur, met geplaveide middeleeuwse straatjes, schilderachtige bakstenen huizen en gerestaureerde militaire kazernes, allemaal omsloten door dikke verdedigingsmuren en drassige grachten. Hier worden bovendien seizoensgebonden evenementen georganiseerd die erg leuk zijn om te bezoeken.

Thorn

Elke instagrammer en fotograaf zou eens een keer naar Thorn moeten gaan, want zo charmant en mooi is deze plek in ons land. De plaats ligt vlakbij de Belgische grens en het is moeilijk om niet verliefd te worden op de geplaveide straten, witgekalkte bakstenen gebouwen en het charmante landschap. Mis de tiende-eeuwse abdijkerk in het stadscentrum niet als je deze stad in Limburg bezoekt. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om naar Begijnhof te gaan tijdens je rondreis door Nederland, net zoals het Gemeentemuseum Land van Thorn.

Volendam

Volendam ligt slechts 12 kilometer ten noorden van Amsterdam en is een heerlijk vissersdorp. Dit is een van de meest charmante plaatsen om te bezoeken in Nederland, al zijn hier natuurlijk nog veel meer voorbeelden van te vinden in ons land. Volendam is bovendien beroemd geworden om zijn lokale delicatessen, vis en kaas, het is dan ook een must voor fijnproevers. Volendam verlaten zonder de verleidelijke keuken te proeven, zou geen recht doen aan je reis door eigen land. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om een café te bezoeken in dit dorp. Wie weet kun je hier genieten van een optreden van de volgende superster uit Volendam.

Middelburg

Oorspronkelijk opgericht om Vikingaanvallen te weerstaan, is Middelburg de oudste stad van ons land, waardoor het de beste toeristische plaats van Nederland is. Middelburg is ook een van de beste plaatsen om te bezoeken in eigen land. Deze cultureel en architectonisch rijke stad wil je daarom absoluut niet missen tijdens je tour door Nederland. In Middelburg valt bovendien genoeg te doen, zo zou je onder meer naar de Deltawerken kunnen gaan. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om het Zeeuws Museum te bezoeken tijdens je verblijf in deze Zeeuwse stad, net zoals Vleeshal Middelburg.

Deel dit item