Uitgaan op Ibiza

[rcblock id=”18738″]

Nachtleven op Ibiza

Begin jaren 1960 werd Ibiza populair bij hippies, die door het prachtige landschap en de ontspannen manier van leven naar dit geïsoleerde Spaanse eiland werden getrokken. Ze brachten waardevolle buitenlandse valuta meen en de bars, winkels en bedrijven floreerden. Op een gegeven moment raakte echter zelfs de legendarische tolerantie van de eilandbewoners op en in 1968 leidden de harde muziek, drugs en seks op het strand tot de uitzetting van 41 mensen. De hippies kregen echter navolgers en Ibiza is nu het clubcentrum van de wereld.


Het ontstaan van de clubcultuur

De pioniers in clubland waren Pacha en Amnesia, die begin jaren 1970 hun deuren openden. De Ku Club, die nu Privilege heet, versterkte niet veel later de gelederen, maar op een stijlvollere, meer bescheiden manier. Geleidelijk aan raakten de clubs in de mode bij beroemdheden en de elite. In de jaren 1980 en 19090 doken dj’s op, die tijdens de zomermaanden naar Ibiza kwamen en een nieuw soort dansmuziek introduceerden.
Sommige van deze dj’s werden echte sterren, die voor menigten van 3000 mensen of meer optraden. Vanaf dat moment kreeg de clubscene op Ibiza een enorme impuls en nu levert hij een belangrijk bijdrage aan de economie van het eiland.

[rcblock id=”18152″]

Clubs

Er zijn zeven grote clubs op het eiland, die elk duizenden mensen kunnen herbergen. De grootste, Privilege, kan feesten voor maximaal 10.000 gasten organiseren. Elke avond is er een nieuwe attractie, zoals een schuimparty, een Braziliaanse avond of een ‘flowerpower’ bal. Daarnaast wordt het clubterrein beschikbaar gesteld voor andere promotors die op het vasteland werkzaam zijn.

De beste clubs van Ibiza:

-Amnesia, Sant Rafael
-DC10, Sant Jordi
-Eden, Sant Antoni
-El Divino, Eivissa
-Pacha, Eivissa
-Privilege, Sant Rafael
-Space, Platja d’en Bossa
-Ushuaia, Playa d’en Bossa
-Blue Marlin, Cala Jondal
-Beachouse, Playa d’en Bossa
-Bora Bora, Playa d’en Bossa
-Es Paradis, Sant Antoni

De grote clubs zijn over het algemeen wel aan de duurdere kant qua entreeprijzen en drank. Kleinere clubs zijn goedkoper. Ze bieden niet zo’n uitgebreid amusement, maar hebben hun eigen uniek charme. Als gast word je vaak binnengelokt met gratis drankjes en grappige hebbedingetjes.
In Sa Penya en La Marina in Eivissa eindigen de feesten meestal op straat.
Tijdens het hoogseizoen rijden er speciale bussen tussen Eivissa en Sant Antoni, waar de meeste clubs geconcentreerd zijn.


De Clubbers

In de clubs op Ibiza komen mensen van alle leeftijden, hoewel jongeren in de meerderheid zijn. Veel mensen komen er om te feesten, anderen uit nieuwsgierigheid. Voor sommigen is de clubscene een levensstijl.
De clubs zijn tijdens zomerweekenden het drukst, wanneer ze overstroomd worden door clubbers uit heel Europa. Het is gebruikelijk om elke avond verschillende clubs te bezoeken.

Vakantiehuizen van Ibiza >

Muziek en dans

Het dansen in de plaatselijke clubs wordt begeleid door de beste dj’s ter wereld, zoals Fat Boy Slim, Paul van Dyk, Carl Cox en onze eigen Martin Garrix.
Deze dj’s bepalen welke muziek later een weg naar London, Parijs en Berlijn vindt. Elk jaar proberen ze hun fans met iets nieuws te verrassen. Wanneer het feestseizoen op Ibiza eindigt, gaan de meeste clubs en hun dj’s op wereldtournee om hun nieuwste muziek te promoten.
Hoewel er op Ibiza veel soorten muziek te horen zijn, staan de clubs bekend om hun zomerhits en een unieke beat die een combinatie is van elektrische muziek met latin en funky ritmes.
Ibiza staat ook bekend om zijn eclectische smaak en heeft een subtieler geluid voortgebracht, dat als ‘chillout’ bekendstaat.

Voor en na

De meeste clubbers wachten niet tot middernacht met feesten. Na een dag op het strand beginnen de meeste mensen de avond in cafés, bars en pubs. Als eerste gaan de kleinere clubs open.
Zelfs bij zonsopgang kan je nog mensen in de straten van Eivissa zien dansen. Sommige stranden danscafés en clubs die overdag geopend zijn, zoals Bora-Bora, tegenover de flamboyante club Space op Platja d’en Bossa.

Deel dit item