Uitwaaien op Texel

De afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat je echt het land niet uit hoeft om te kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Ieder jaar bezoek ik één van de Waddeneilanden en iedere keer besef ik me wat een rustgevende plekken deze eilanden zijn. Alleen al het tripje op de boot geeft me een gevoel van vrijheid. De meeuwen die om je hoofd razen, de wind in je haar en de prachtige uitzichten over de Waddenzee: wat fijn dat deze eilanden op maar een kleine afstand liggen. Uitwaaien is één van de beste dingen om de dagelijkse sleur even te ontbreken.

Een plekje in de duinen

Juist wanneer je, zoals ik, in een drukke stad woont is de kust van Nederland de plek om even helemaal tot rust te komen. Ik kan ontzettend genieten van urenlange strandwandelingen en speciaalbiertjes in een strandtent. Één van de eilanden waar ik dit het liefst doe is Texel, deze plek heeft de afgelopen jaren mijn hart gestolen. Het gezellige centrum van De Koog, het bijzondere natuurgebied van De Slufter, de honderden schapen… mag ik alweer terug? Om optimaal van dit prachteiland te genieten zorg ik er altijd voor dat ik een vakantiehuis huur op Texel in of vlakbij de duinen. Wakker worden op zo’n speciale plek middenin de natuur is niet te omschrijven. Hoewel ik thuis soms gek word van het lawaai, kan ik hier heel lang genieten van het gekwetter van de meeuwen.

Ontdek de Nederlandse kust

Vanuit mijn vakantiewoning stap ik op de fiets om de rest van het eiland te ontdekken. Hoe kan dit beter dan een fietstochtje langs de kust? Vanuit De Koog naar de vuurtoren in Cocksdorp en vanuit daar richting het gezellige Den Burg en via het Nationaal Park van Texel weer terug naar De Koog. Hier sluit ik mijn dag af met een goede maaltijd in één van de sfeervolle strandtenten. De zonsondergangen in Nederland zijn misschien wel net zo mooi als de zonsondergangen in tropische landen, want wauw: wat een uitzicht! Nadat ik van mijn laatste borrel heb genoten is het tijd om terug te gaan naar mijn villa in de duinen. Dat uitwaaien op de fiets in eigen land zó lekker kan zijn!

Helemaal tot rust

Vaak hoor ik mensen zeggen: “Er is toch niet zoveel te doen op de Waddeneilanden?”. Júist daarom moet je er naar toe. Het is juist vakantie wanneer je een keer bijna niks hoeft te doen. De eilanden zijn allemaal zo divers en allen een bezoek waard. Ga juist even weg uit de drukte om volledig tot rust te komen in de prachtige natuur die de eilanden ons te bieden heeft. Stap zoals ik op de fiets of maak een lange strandwandeling. Een weekend of een week weg op een Waddeneiland zorgt er voor dat je weer helemaal opgeladen bent en er weer goed tegen aan kunt in het dagelijks leven.

Proosten we snel op Texel met een echte Skuumkoppe?
Tot gauw!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item