Uitwaaien met vakantie in Noord-Holland

Ik ben er gek op: uitwaaien! Waar kan dat beter dan in eigen land? Nederland staat bekend om haar stevige wind aan het strand. Of het nu zomer of winter is, herfst of lente, van uitwaaien aan het strand word ik ontspannen. Het lijkt wel of ieder vlaagje wind een deel van mijn gedachten en stress meeneemt. Ik kan het iedereen dan ook zeker aanraden om af en toe je werk eens te laten liggen en te komen uitwaaien in het magische Noord-Holland. Je zult zien dat je daarna weer genoeg energie hebt om verder te kunnen met je dagelijkse bezigheden en/of werk. Door de jaren heen heb ik een aantal bijzondere plekken verzameld in Noord-Holland waar ik het liefst kom voor een goede wandeling, een lekkere kop thee en een flinke uitwaaisessie. Ik zou het meisje van Rentvilla niet zijn om deze insider tips niet met jou te delen! Wie weet zie ik je binnenkort wel op een van de onderstaande plekken?

Vakantiehuis op Texel

Rust en ruimte vind ik in de duinen van Texel. Dit bijzondere eiland en natuurgebied heeft me de laatste jaren echt te pakken gekregen: ik kan er uren rondlopen zonder me te vervelen. Met af en toe een pauze op een bankje of een duinpan in de zon is het heel goed vol te houden. Het fijne aan Texel vind ik dat je er échte rust vindt: het gebied kent geen toeristische boulevard of daadwerkelijke inwoners. Ik zorg er dus altijd voor dat mijn vakantiehuis op Texel in de omgeving van het strand ligt. Waar je op bijvoorbeeld het strand van Scheveningen geen echte ontspanning kunt ervaren door de drukke boulevard en de vele toeristen is het op diverse delen van Texel echt stil. Die oorverdovende stilte is alles wat ik nodig heb om even goed te ontspannen. Wind in mijn haar en wandelen maar!

Uitwaaien in Schoorl

Ik kan me ook heel erg goed vermaken in het bruisende Schoorl. Iedere zomer gaan er verschillende vakantiegangers richting Schoorl voor een vakantie met familie of vrienden. Voor mij maakt het niet uit welke tijd van het jaar het is. Ik vind de zomer heerlijk, maar een flinke herfstwind of een waterig winterzonnetje doet me ook ontzettend veel deugd. Ieder seizoen in Schoorl heeft zijn eigen charme, maar een ding is zeker: relaxen en uitwaaien staat bovenaan het lijstje van ‘dingen te doen in Schoorl’. Mijn favoriete wandeling in Schoorl is een tocht naar het hoogste punt van de stad: de hoogste duin aan de Klimweg. Vanaf het puntje van deze duin heb je een adembenemend uitzicht over de polder, het binnenland en de zee. De wind kan aardig waaien op de top, dus zorg er altijd voor dat je een (wind)jasje mee hebt. Genieten maar! Na een actieve wandeling in Schoorl ga ik over het algemeen nog wat eten in een van de nabijgelegen dorpen, zoals Alkmaar of Bergen. Daar is net iets meer te doen wat betreft horeca dan in Schoorl zelf, hoewel je natuurlijk in Schoorl ook prima een hapje kunt eten voordat je terugkeert naar je vakantiewoning.

Egmond aan Zee

Voor wat meer ‘drukte’ ga ik richting Egmond aan Zee, een bruisende plaats waar van alles te doen is. Je vindt er vooral veel families met kleine kinderen die optimaal genieten van een verdiende vakantie. Om lekker uit te waaien maak ik graag een wandeling door het duingebied van Egmond aan Zee: hier vind je voornamelijk fietsers, wandelaars en een uitgebreid aanbod aan flora en fauna. Ik zorg er dan ook altijd voor dat mijn vakantiehuis in Noord-Holland in de buurt van de duinen van Egmond aan Zee ligt zodat ik binnen no time in dit prachtige natuurgebied kan staan. Aan het eind van de middag maak ik een rondje door het centrum waarna ik meestal eindig bij een van de terrassen van de gezellige tenten aan het strand. Een dag als deze afsluiten met de wind in mijn haar, een lekker drankje in mijn hand en met zicht op een schilderachtige zonsondergang is soms het enige wat je nodig kunt hebben. Ronduit perfect!

Natuurlijk zijn er nog veel meer fantastische plekken in Noord-Holland waar je heerlijk kunt overnachten, wandelen en tot rust kunt komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantiewoning in Alkmaar, een villa in Bergen aan Zee of een vakantiehuis in Heiloo? De mogelijkheden zijn eindeloos: probeer vooral zelf uit op welke plek jij het beste kunt uitwaaien!

Liefs Liv,
het meisje van Rentvilla

Deel dit item