Ultiem genieten op Madeira

Wat veel mensen niet weten is dat Portugal een aantal hele mooie en vooral kleurrijke eilanden heeft. Het eiland Madeira ligt op ongeveer 1000 kilometer afstand van de Portugese kust en is een waar pareltje! Ik ben inmiddels verliefd geworden op verschillende aspecten van dit magische eilanden: de vele bloemen, de aardige mensen, de rustige plekken, de natuur… Juist omdat Madeira nog niet enorm aangetast is door het toerisme kun je er heerlijk wandelen, fietsen en rond rijden zonder dat je daarbij allemaal andere toeristen tegenkomt. Hoe fijn is dat? Combineer dat met een luxe vakantiewoning Madeira en je vakantie is toch bijna compleet? Ik neem je mee naar mijn favoriete plekken op dit bijzondere eiland. Ben je er klaar voor?

Wandelen op mooie plekken

Hoewel ik altijd ervoor zorg dat ik een auto huur op Madeira kan ik het juist enorm aanraden om je wandelschoenen aan te trekken en een paar mooie routes vanaf je vakantiehuis Madeira te lopen. Neem bijvoorbeeld de plaats Rabacal, een plek waar je verschillende wandelingen op verschillende niveaus kunt ondernemen. Vergaap je aan de maar liefst 25 waterbronnen die je passeert en geniet van de grote Risco waterval! Het is een aardige pittige wandeling, maar wanneer je de tijd neemt en wanneer je genoeg te drinken meeneemt is het zeker te doen. Tip: trek wel goede wandelschoenen aan wanneer je gaat wandelen rondom Rabacal. De paadjes zijn smal en vooral rotsachtig. Ook staat het eiland bekend om de vele tuinen, parken en natuurgebieden. Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en dat is niet voor niks: je vindt er honderden verschillende soorten bloemen in allerlei kleuren. Moet je je voorstellen wat voor een plaatje dat oplevert!

Genieten in het water

Op dit eiland kies ik altijd voor een fijn en luxe vakantiehuis van Madeira waar ik helemaal kan ontspannen. Hierbij hoort natuurlijk een mooi zwembad voor een frisse duik! Maar het eiland heeft ook een aantal natuurlijke zwembaden die het bezoeken waard zijn. Aan de kust vind je enkele natuurlijke zwembaden die gevormd zijn door en in de zee. Deze baden vind je bij de plaatsjes Ribeira do Janela en Achadas da Cruz. Het fijne aan deze plekken is dat je er genoeg faciliteiten vindt om er een hele dag te spenderen en dat het over het algemeen een meer bijzondere beleving is dan zwemmen in een ‘gemaakt’ zwembad. Heb je niet zoveel zin om te zwemmen maar ben je wel nieuwsgierig naar de natuurlijke baden bij Ribeira do Janela en Achadas da Cruz? Alleen een bezoekje aan deze magische plekken in de natuur is ook zeker de moeite waard. Je kunt er goed wandelen en optimaal genieten van mooie uitzichten.

Prachtige dorpen

Madeira kent ook een aantal kleurrijke dorpjes waar je uren kunt rondlopen en genieten van lieflijke huisjes, mooie tuinen en sfeervolle markten. Neem bijvoorbeeld het dorpje Santana, ten noorden van Funchal. Santana staat voornamelijk bekend om de bijzondere driehoekige huisjes met mooie rieten daken. Deze huisjes zijn vaak wit met romantische rode deuren en blauwe luiken. Het leuke is dat je in sommige huizen een kijkje kunt nemen! Wanneer je toch in de buurt bent is het aan te raden om naar de grootste markt van Madeira in Funchal te gaan, de Marcado dos Lavradores. Je kunt hier terecht voor het lekkerste verse fruit en diverse smaakvolle streekproducten. Typerend aan de markt zijn de vrouwen achter de kraampjes, de zogeheten ‘bloemenmeisjes van Madeira’

Funchal op Madeira

Stranden op Madeira

Wanneer je toch op Madeira bent is het natuurlijk ook wel heel prettig om even te kunnen ontspannen op het strand en in de zee. Je eigen zwembad bij je villa Madeira is uiteraard ook erg lekker, maar de zee heeft toch altijd een bepaalde charme. Praia Formosa is hét kiezelstrand van het eiland en tevens het grootste openbare strand van Madeira. Langs het strand vind je een grote winkelpromenade met allerlei shops en diverse restaurantjes en barretjes. Houd er rekening mee dat Praia Formosa redelijk druk kan zijn, maar tegelijkertijd is er dus ook altijd wel wat te beleven! Ik vind het heerlijk om een hele dag op het strand te vertoeven om vervolgens een vorkje te prikken in een van de lokale restaurants. Ik kies altijd een restaurant net achter de grotere restaurants, waar de locals te vinden zijn. Op die manier weet je zeker dat je écht kwalitatief te eten krijgt. En dat vaak voor een voordelige prijs! In de avond kun je nog genieten van een kleurrijke zonsondergang voordat je teruggaat naar je comfortabele en luxe vakantiewoning. Ga je met me mee?

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item