Vakantie activiteiten Griekse eilanden

[rcblock id=”18429″]

Met de huur van een vakantiehuis in Griekenland kunt u zich tijdens uw verblijf op de Griekse eilanden op iets speciaals gaan richten, zo zijn er talloze mogelijkheden. U kunt oudheidkundige opgravingen bezoeken onder leiding van een archeoloog, uw schrijfvaardigheid verbeteren,landschappen schilderen, de taal leren, Grieks koken en de lokale wijnen leren kennen of uw spiritualiteit ontwikkelen. Op de eilanden worden allerlei wandeltochten aangeboden, maar ook botanische en ornithologische expedities. Ook zijn er golf-, tennis-, fiets- en ruitervakanties.
Wie zich wil laten verwennen kan terecht in een van de kuuroorden, een dagje heerlijk ontspannen.

De natuur in en wandelen

De Griekse eilanden zijn befaamd om hun natuurschoon. U hoeft geen fanatieke botanicus of vogelkenner te zijn om van de wilde bloemen en de vele vogelsoorten die er voorkomen te genieten.
De lente is de beste tijd voor het verkennen van het land, als vooral de weelderige eilanden als Corfu of het bergachtige Kreta de kleurige bloemen in bloei staan.
Het voorjaar is ook een uitstekende tijd om de vele trekvogels te zien arriveren die in Griekenland stoppen en foerageren op hun tocht tussen Afrika en Europa.
De heuvels van de Griekse eilanden zijn een paradijs voor wandelaars, met name van maart tot juni, als het land groen is, de bloemen bloeien en de zon nog niet te hoog aan de hemel staat.
Op vee eilanden treft u prachtige wandelgebieden aan, terwijl de afwezigheid van al te veel gebaande paden juist het gevoel van vrijheid en avontuur verhoogd.
Wandelpaden zijn in Griekenland meestal minder goed gemarkeerd dan in veel andere Europese landen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals het voortreffelijke aangegeven pad op Corfu (bekend als de Corfu Trail).

Fietsen of brommen?

In vrijwel alle vakantieplaatsen zijn zowel gewone fietsen als mountainbikes voor recreatief gebruik te huur, waarmee u een tochtje door de stad of in de omgeving kunt maken.
Zelfs in de kleinste plaatsen kunt u daarnaast scooters, brommers en soms zelfs motoren huren. Brommers zijn goedkoop en brengen u overal, maar kunnen verraderlijke dingen zijn voor wie er niet aan gewend is.

[rcblock id=”18124″]

Rust en genot voor twee

Een geliefd uit eigen ervaring rustig tafereel tijdens de vakantie ga ik omschrijven als volgt: Genieten van een landelijk plekje, omgeven van mooie vergezichten en kleurrijke heuvels, de gezelligheid en/of romantiek op een vierkant stof…..we noemen dit een picknick!

De beste tijd om op de Griekse eilanden te gaan picknicken is het voorjaar, als het platteland op zijn mooist en de temperatuur nog niet al te hoog is.
Traditioneel etenswaren van het seizoen, zoals de olijfoliebroden voor de vasten, zoete paasbroden, pasteitjes gevuld met groenten, verse kaas en jonge retsina, lenen zich prima voor een picknick.

In de zomer zijn perziken en vijgen, yoghurt, harde kaas, tomaten, brood en olijven ideale versnaperingen voor op het strand.
Elk Grieks eiland heeft zijn eigen plekjes om te kunnen en mogen picknicken. Er niks leukers om ergens te komen en vervolgens te voet verder te gaan om op een aangenaam en verassend rustig plekje te komen om te picknicken.

Zwemmen, snorkelen en duiken

Vanaf de Griekse eilanden is het heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen en duiken. Het verkoelende water biedt aan veel onderwater liefhebbers de mooiste plekken.
Van strakke zandbodems tot rotsachtige atmosferen met veel soorten vissen en planten.
Bij elke grotere strandplaats zijn wel mogelijkheden tot het huren en/of kopen van snorkel en duikattributen.

Deel dit item