Vakantie dorpen Terschelling

Het eiland Terschelling is een vakantiebestemming dat het hele jaar door genoeg vermaak en genot biedt aan jong en oud. Het eiland dat zo populair is tijdens de schoolvakanties dat er bijna complete scholen van het vaste land rond lopen op het eiland. Winter of zomer? Op Terschelling is het met de leuke dorpen en gezellige plaatsen altijd vakantie!

Havenplaats West-Terschelling

Eiland Terschelling waar je alleen op of af komt doormiddel van de veerdienst van Rederij Doeksen  is  een eiland dat je niet kan vergelijken met de andere Waddeneilanden.
Terschelling is een langgerekt eiland dat van west naar oost meerdere leuke en vooral knusse dorpen kent. Bij aankomst per boot maak je direct kennis met de hoofdstad van het eiland. Een vakantiehuis in West-Terschelling is dan ook een aanrader omdat hier het meeste leven is. Zeker tijdens het hoogseizoen en het bekende Oeral festival. De plaats West-Terschelling is het kloppende hart van het eiland.
West-Terschelling is dan ook rijk aan gezellige restaurants en bars. De mooiste is toch wel restaurant De Walvis dat direct aan het groene strand is gelegen en dat de meest mooie vergezichten voor zich heeft. Ook is een ondergaande zon vanaf deze horeca bestemming een juweeltje voor het oog!
Doordat de aankomst en vertrek vanaf West-Terschelling plaatsvind is ook hier de haven van Terschelling te vinden. Van plezierscheepsvaart tot nog de plaatselijke vissers die hier dagelijks uitvaren om de heerlijkste vissen te mogen verwelkomen op het eiland.

Duinenrijen dorpen

Vanaf het westen tot aan het oosten lopen via de noordkant van het eiland enorme rijen met duinen af en aan. Deze duinenrijen zijn leuk om in te verblijven, je kan daar mooie vakantiehuizen van Terschelling huren. Huur dan ook zeker een keer met het gezin of familie een knusse vakantiewoning bij West aan Zee of een grote villa bij Midsland aan Zee met vrienden.

De duinen bieden veel vertier aan kinderen. Zo kan er veel geklommen en gesprongen worden en bieden de vele afwisselende kuilen mogelijkheden tot het maken van tenten of bunkers. Ook voor natuur- en vogelliefhebbers zijn de duinen een prachtig wandelgebied.
Aan de randen van de duinen vinden we er de gezellige plaatsen Baaiduinen, Hee en Midsland. Deze drie dorpen liggen op fietsafstand, ook met kinderen, vanaf de aankomst haven.
Wanneer je overigens de boot van Terschelling betreed zijn er overal mogelijkheden tot het huren van fietsen om het eiland te gaan verkennen. De vele veilige en afgezonderde fietspaden lopen door de duinen en bossen die Terschelling telt.

Deel dit item