Vakantie Griekenland 2023

Griekenland is een populaire vakantiebestemming, met een rijke geschiedenis, prachtige stranden, heerlijk eten en veel culturele bezienswaardigheden. Er zijn veel verschillende manieren om je vakantie in Griekenland te plannen, afhankelijk van wat je wilt doen en wat je budget is.

Als je op zoek bent naar een zonvakantie, zijn de eilanden Kreta, Rhodos en Zakynthos populaire keuzes. Deze eilanden hebben prachtige stranden en helderblauw water, en er zijn veel hotels en appartementen beschikbaar voor alle budgetten. Je kunt ook een huisje of villa Griekenland huren voor meer privacy.

Als je geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis, zijn steden zoals Athene, Delphi en Thessaloniki goede opties. Deze steden hebben talloze historische bezienswaardigheden, zoals de Akropolis, de Tempel van Apollo en de Galerius Ark. Je kunt ook kiezen voor een rondreis door Griekenland om verschillende regio’s en bezienswaardigheden te verkennen.

Er zijn ook veel outdooractiviteiten beschikbaar in Griekenland, zoals wandelen, fietsen, kajakken en duiken. Als je houdt van de natuur, kun je ook een bezoek brengen aan nationaal parken zoals het Samariakloof en het Olympisch Nationaal Park.

Ongeacht hoe je je vakantie in Griekenland wilt plannen, is het aan te raden om vroeg te boeken, vooral in de zomermaanden, om ervoor te zorgen dat je de accommodatie krijgt die je wilt. Het is ook verstandig om een reisverzekering af te sluiten voor het geval er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden.

Vakantiehuis Griekenland

Er zijn veel verschillende opties voor vakantiehuizen in Griekenland, van traditionele appartementen en villa’s tot moderne appartementen en huizen.

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis in Griekenland, is het aan te raden om een aantal verschillende vakantiewoningen te bekijken om de beste deals te vinden.

Houd er rekening mee dat de prijzen voor vakantiehuizen in Griekenland kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de locatie. In de zomermaanden zijn de prijzen vaak hoger dan in de wintermaanden. Het is ook verstandig om vroeg te boeken, omdat de meest populaire vakantiehuizen vaak al snel volgeboekt zijn.

Als je op zoek bent naar een specifieke regio in Griekenland, zoals Kreta, Rhodos of Zakynthos, is het aan te raden om te zoeken naar vakantiehuizen in die specifieke regio. Dit kan helpen om te zorgen dat je vakantiehuis dichtbij de bezienswaardigheden en activiteiten ligt die je wilt bezoeken.

Populaire Griekse eilanden

Griekenland heeft honderden eilanden, waarvan sommige zeer populair zijn als vakantiebestemming. Hieronder staan enkele van de meest populaire Griekse eilanden:

  1. Kreta: Dit is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Kreta heeft prachtige stranden, zoals Elafonisi en Falasarna, en een rijke historie met bezienswaardigheden zoals de Venetiaanse vestingstad Chania en de Minoïsche opgravingen van Knossos.
  2. Rhodos: Rhodos is een eiland in de Egeïsche Zee, bekend om zijn middeleeuwse stadsmuur en de oude stad Rhodos, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het eiland heeft ook prachtige stranden, zoals Lindos en Kallithea.
  3. Zakynthos: Zakynthos, ook wel bekend als Zante, is een eiland in de Ionische Zee met prachtige stranden, zoals Navagio en Banana Beach. Het eiland heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de Venetiaanse burcht van St. George en de kloosterruïne van Anafonitria.
  4. Corfu: Corfu is een eiland in de Ionische Zee met prachtige stranden, zoals Myrtiotissa en Agios Gordios, en historische bezienswaardigheden zoals de Venetiaanse burcht van Angelokastro.
  5. Mykonos: Mykonos is een populair eiland in de Cycladen met een levendige nachtleven en prachtige stranden, zoals Paradise Beach en Super Paradise Beach. Het eiland heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals het windmolentje van Kato Mili.

Ongeacht welk eiland je kiest, zijn er veel verschillende accommodatie-opties beschikbaar, van hotels en appartementen tot villa’s en huisjes. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de locatie.

Deel dit item