Vakantie Hotspots Sardinië

[rcblock id=”18423″]
Wat zijn de bezienswaardigheden van Sardinië? We proberen je mee te nemen doormiddel van een goede culturele voorbereiding op je vakantie naar dit prachtige Italiaanse eiland.

 

Zoals op alle Middellandse Zee eilanden is een vakantie van enkele weken gewoonweg te kort om alles te zien. Zeker met een eiland als Sardinië, het op een na grootste eiland in het Mediterrane gebied. Ondanks zijn behoorlijke formaat, overdaad aan cultuur, natuurschoon en goede vakantiehuizen op Sardinië trekt het eiland beduidend minder bezoekers dan het zuidelijker gelegen Sicilië. Op Sardegna, zoals de Italianen het eiland noemen vindt je de mooiste stranden van heel Italië en sommigen beweren zelfs dat La Pelosabeach, een gebied 50 km ten noorden van Stintino, een van de meest spectaculaire ter wereld is. Andere vermeldenswaardige stranden zijn Cala Gonone, Li Coggi en de toeristische Costa Smeralda op de Noord-Oostelijke punt van het eiland.

Fotogenieke plekken

Fotografen uit heel de wereld huren een vakantiehuis aan de rand van het uit kleine eilandjes bestaande Parco Nazionale Archpelago di la Maddalena. Niet alleen is het ruige eiland een paradijs voor mountainbikers, hikers maar ook voor recreatieve wandelaars en fietsers zijn er goed uitgestippelde routes voor dagtrips of meerdaagse tochten. Naar wens over de beboste rug van het eiland of langs de grillige kustlijn met zijn azuurblauwe baaien en steile kliffen. In de wildernis is de kans ook groot dat je tegen mystieke overblijfselen uit de bronstijd aanloopt. Nuraghi’s, op piramides gelijkende bouwsels van zo’n 8000 jaar oud, liggen verspreid over het gehele eiland. Het grootste en best bewaarde complex vindt je 60 km ten noorden van de hoofdstad Cagliari. Duizenden jaren lang is er ook lood en zilver gewonnen uit de Sardiniaanse bodem. Sinds in 1972 de laatste mijn gesloten werd zijn de ondergrondse gangen een trekpleister voor bezoekers geworden.

Aan restanten van de Romeinse cultuur ontbreekt het vanzelfsprekend ook niet. Zowel bij Tharros in het westen als in Nora aan de zuidkant zijn er veel overblijfselen van zo’n 1000 jaar oud. De hoofdstad Cagliari, gebouwd op zeven heuvels behoort ook zonder meer tot een van de hoogtepunten van het eiland. Vanuit het oudste gedeelte van de stad, de Castello, heb je een prachtig uitzicht over de Golf van Cagliani. Eenmaal de moeite genomen om de klim naar het Bastion de San Remy te maken is ook het tippeltje naar de imposante Cagliari Kathedraal nog maar een peulenschil. Uitblazen tenslotte mag je op een terrasje aan de Porto Cervo Marina waar de luxe jachten van de jetset zich graag laten bewonderen.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item