Vakantie in Noord-Italië

[rcblock id=”18423″]
Het uitzicht hier is net zoals op een schilderij die je wel eens ziet hangen in bij restaurants. De indrukwekkende bergen hebben tientallen verschillende kleuren, een prachtig silhouet en aantrekkelijke uitkijkpunten. Zal ik even? Ik pak de auto bij mijn vakantiehuis in Italië en besluit om deze late namiddag te spenderen op een plek waar ik nog even echt weg kan dromen voordat deze mooie dag voorbij is. Ik rij de bergen in totdat ik op een plekje kom waar helemaal niemand is en waar ik uit kan kijken over het meer en het dal waar ik me even hier voor nog bevond. Vanaf bovenaf lijkt het geheel nóg meer op een sprookje. De huizen zijn zo klein, het water is nog steeds een groot oneindig oppervlak en de kleuren van de natuur verrassen me: wat is Noord-Italië een bijzonder gebied. Ik kan hier uren blijven zitten zonder dat ik mijn blik ook maar een seconde afwend van al het moois wat zich voor mij afspeelt. Ik kan het iedereen aanraden om eens een vakantiehuis in Italië te huren. Al is het alleen voor deze bijzondere traktatie waar ik naar kijk!
Ik neem jullie mee naar mijn twee favorieten gebieden in Noord-Italië: het gebied rondom het Iseomeer en het gebied rondom het Gardameer. Beiden prachtig maar ook totaal verschillend. Ga je met me mee op ‘reis’ door de bergen, langs de meren en naar prachtige uitzichtplekken?

 

Iseomeer

Iseomeer

Noord-Italië kenmerkt zich door de indrukwekkende groene natuur waar veel grote bergen en helderblauwe meren te vinden zijn. Je zult hier alleen maar vakantiehuizen vinden op een mooie plek. Hoe dat kan? Heel simpel: het is er vrijwel overal adembenemend. Neem bijvoorbeeld het gebied vlakbij Milaan in de provincies Brescia en Bergamo: binnen een uur vanaf het vliegveld bevind je je in een natuurrijke omgeving met lieflijke Italiaansje huisjes, prachtige villa’s en mooie plekken om tot rust te komen.
Het Iseomeer is bijvoorbeeld al jaren geliefd onder vakantiegangers uit West-Europa. Je zult hier zeker niet alleen maar Nederlanders tegenkomen, iets wat deze plek juist zo fijn maakt. Ontdek de geheimen van het gezellige Lovere, geniet van echte verse Italiaanse pizza’s in Pisogne en maak een roadtrip naar Gallinarga waar een bijzonder groen natuurpark te vinden is.
Op zoek naar wat meer uitdaging?
Neem dan de veerpont naar het eiland Monte Isola, een plek gelegen midden in het Iseomeer, en beklim de berg van ongeveer 600 meter. Vanaf het hoogste puntje heb je een onvergetelijk uitzicht over het meer, de bergen en de tientallen dorpjes. Het is even puffen, maar het is het allemaal meer dan waard. Wanneer je rondom het Iseomeer een vakantiehuis Italië hebt geboekt is het tevens aan te raden om een bootje te huren. Het meer is namelijk te mooi om niet vanaf deze kant te bekijken. Onderweg kun je aanmeren bij verschillende sfeervolle dorpjes voor een lekker drankje, om de sfeer te proeven of om even rond te lopen.

[rcblock id=”18421″]

Gardameer

Gardameer

Wanneer ik zin heb om naar een vakantiebestemming te gaan waar meerdere Nederlanders vertoeven dan kies ik ervoor om naar het Gardameer te gaan, een stukje oostelijker dan het Iseomeer. Het Gardameer is het grootste meer van heel Italië, waardoor er van alles te doen, te bekijken en te beleven is. Boek bijvoorbeeld een vakantiewoning Italië op een hoger punt rondom het Gardameer zodat je een fraai uitzicht hebt over het meer wanneer je wakker wordt. De bergtoppen van de Monte Baldo zijn in het echt nog veel mooier dan op de foto. Het liefst ga ik in deze omgeving een flink stuk wandelen op hoogte. Je kunt het grootste hoogteverschil goed overbruggen door middel van een kabelbaan die maar liefst 1700 meter de hoogte in gaat. Moet je je eens voorstellen hoe het uitzicht is vanuit een karretje! Je kunt opstappen in Malcesine, maar houd er in het hoogseizoen rekening mee dat het er aardig druk kan zijn. Dat is ook niet zo heel gek: wanneer je in de buurt van het Gardameer een villa Italië boekt moet je absoluut hier omhoog.
Een andere aanrader bij het Gardameer is het lieflijke Salò, een typisch Italiaans dorp met een fantastische sfeer. Probeer hier overheerlijk Italiaans ijs en geniet van de autovrije boulevard. Shop een souvenir in een van de leuke shops of wandel gewoon even rond. Genieten met een grote G! Wanneer je bij het Gardameer vertoeft móet je absoluut gaan varen. Dit kan door middel van gebruik van een eigen boot, het huren van een bootje of het meevaren op een rondvaartboot of veerboot. De omgeving is vanaf het water misschien nog wel op het mooist!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item