Vakantie naar noord of zuid Corfu

[rcblock id=”18429″]

Wil je met de vakantie het Griekse Corfu gaan bezoeken? Maar je weet nog niet goed op welk deel van het eiland je wilt verblijven hopen wij met dit artikel wat te kunnen bijbrengen aan inspiratie en informatie.

Noord-Corfu

Het noorden van Corfu, met name de noordoostkust, legt zich sterk toe op het toerisme. Langs de kustweg ligt een hele reeks badplaatsen, waaronder Kassiopi en Sidari, al treft u er ook rustiger dorpjes aan, zoals Kalami. Deze kustweg is overigens leuk om een keer af te rijden om een goede indruk te krijgen van dit deel van het eiland.
In het noordwesten ligt de fraaie streek Palaiokastritsa, met zijn talrijke baaien en stranden. Maar ook het ruigere binnenland, waar zich de berg Pantokrator verheft, is zeker een verkenningstocht waard. Wandelaars zitten op dit deel van het eiland goed vanwege de meer wisseling aan landschap.

Kassiopi: één van de drukste vakantieoorden van Corfu, maar toch nog altijd even bekoorlijk. Het stadje ligt aan een haven die door twee beboste landtongen wordt begrensd. Met zijn gezelligheid trekt stadje ’s avonds veel mensen aan. Knus op een terrasje zitten tot de late uurtje, heerlijk dat gevoel van niks hoeven.
De omgeving wordt niet ontsierd door grote betonbouw. In de haven, tevens het stadscentrum, kijken leuke souvenirwinkels uit op de vissersboten en de motorbootjes van de vele watersportscholen.

Zuid-Corfu

Het zuiden is gevarieerder en minder bergachtig dan het noorden. U kunt er genieten van het nachtleven van Benitses en de stille natuur van het Korisionmeer. Ten noorden van Vatos ligt de vruchtbare Ropavlakte. Ten zuiden ervan ligt Myrtiotissa, ooit bestempeld als het mooiste strand ter wereld.
De busdiensten zijn goed, maar voor afgelegen gebieden hebt u een auto nodig. Sommige vakantiehuizen op Corfu zijn dan ook vaak voorzien van een huurauto.

Vatos: in dit dorpje tegen de heuvel bieden de witte huisjes met hun balkons vol bloemen een traditionele aanblik. Het dorp is grotendeels gespaard gebleven voor de invloed van het toerisme en telt een handjevol winkels. Van Vatos is het een steile klim naar de top van de Agios Georgius. Vanaf deze hoogte is het mooi kijken over de omgeving en zicht op het strand van Ermones.

[rcblock id=”18124″]

Deel dit item