Vakantie op een eiland: rust en genot

Voor veel mensen blijft het een jaarlijks terugkerend dilemma, misschien ook voor vele weer niet, staat deze zomervakantie in het teken van cultuur of een langverwachte strandvakantie? Een combinatie van beide is wellicht de beste optie. Is deze mix te vinden in een  vakantie?

Rust en leegte zorgen voor genot en het opladen

Van het (drukke) dagelijkse leven, noem het de dagelijkse sleur, moet je bijkomen. Een vakantie in het hoogseizoen is misschien niet altijd het beste moment wanneer je kiest voor rust en leegte aan ander toerisme.  De rustige baaien zijn vaak enkel te benaderen met een boot, de jachtbezitters hebben hierin dan ook een voorsprong om de idyllische en vooral uitgestorven baaien van Corsica, Sicilië en Capri te bereiken. Maar ook Sardinië, dat het helderste zeewater van Europa heeft, kent leuke en afgelegen baaitjes. Deze plekjes winnen het in alle opzichten van de drukte langs bijvoorbeeld Spaanse Costa’s in het hoogseizoen.

Op deze eilanden, en nog vele andere uit de Middellandse Zee, is rust, strand en cultuur te vinden. Naast de verlaten stranden, waar vaak menig mens geen bestaan van weet, kennen de eilanden van Zuid-Europa ook gezellige dorpjes en steden met grote pleinen vol van gezelligheid en drukke winkelstraten die de pleinen en oudheden met elkaar in verbinden brengen.

Kies je voor deze mix in je vakantieprogramma dan zijn de eilanden de uitgekozen bestemmingen. Doordat het een eiland is, is het niet voor iedereen direct toegankelijk en vaak kent het hierdoor  al minder toerisme. Een eiland sluit je je af van het vasteland wat een gevoel geeft van echt weg zijn. Denk alleen al aan onze eigen Waddeneilanden, Nederland en toch voelt het als echt weg! De kracht van de eilanden …

Goed eten tijdens de vakantie

Van vakantie, en dan specifieker het ontdekken van mooie plekjes, de nieuwe indrukken en actieve ondernemingen, zorgen voor een gezonde lust naar het lokale eten. Tijdens vakanties is het heerlijk om uit eten te gaan. Sommige vakantieadresjes hebben een restaurant aan boord. Zo zijn er vaak grote vakantiehuizen te vinden die zijn opgedeeld in verschillende verblijven waarbij je gezamenlijk gebruik maakt van een keuken, terras en zwembad.
Elk restaurant is weer anders en heeft zijn unieke stijl en smaak. Wat je voorkeur ook is je buikje rond eten is vaak het probleem niet tijdens de vakantie.

 

Deel dit item