Vakantie op Malta

Een prachtige vakantie op Malta. Malta het eiland dat klein maar fijn is. Maak een boottocht naar de naastliggende eilanden, bezoek de hoofdstad en vergeet niet te genieten van het heerlijke verkoelende omgrenzende azuurblauw water, blauwe parasols en blauw bootjes, een paradijsje wat we noemen het zonnige Malta!

Cultuur snuiven of zonnen? Op Malta hoef je niet te kiezen. Hemelsblauwe baaien en oude vestingsteden zijn nooit ver weg. Trek erop uit en als je goed zoekt heb je je eigen privé baai (tip). Leuke uitstapjes die in het teken van blauw staan zijn de volgende plekken:

Blue Lagoon: De meest betoverende baai ligt niet op Malta zelf, maar op een eiland ernaast. Neem de boot vanuit Cirkewwa om je laten fotograferen in deze prachtige turquoise laguna.

Azure Window: Wind en erosie vormden een bijna vijftig meter hoge boog in de kliffen van Dwejra Bay, te bezichtigen op buureiland Gozo. Als je door het gat heenkijkt, zie je de verkoelende azuurblauwe zee.

Blue Grotto: Deze grottenformatie vlakbij het plaatsje Wied iz-Zurrieq heeft in de ochtenduren een bijna fluorescerend blauw kleurig water. Ook hier zijn zeer mooie foto’s te schieten!

Malta is meer dan alleen dit eiland. Ook de zuster eilandjes Gozo en Comino zijn leuke eilanden om tijdens een uitstapje te bezoeken. Een ding hebben deze drie eilanden gemeen en dat is het altijd prachtige blauwe water. Het zonlicht heeft hier een grote werking op en beïnvloed de intensiteit van het blauw de gehele dag door. Ook in de hoofdstad van Malta, Valletta, komt het blauw weer terug, bekijk hier eens de blauwe balkons, gevels en ramen. Deze komen hier prachtig tot hun recht!

Valleta is een oude vestingstad die is vernoemd naar de opbouwer van deze stad, Jean de la Valleta. De aanwezigen huizen zijn doorgaans bestaand uit zandkleurig kalksteen.

Huur deze zomer je vakantiehuis op Malta. Maak gebruik van de luxe van een eigen privé zwembad.

Deel dit item