Vakantie op Santorini

[rcblock id=”18429″]

Het Griekse eiland Santorini in de blauwe Egeïsche Zee is een geliefd vakantieplek voor vele buitenlandse toeristen en biedt mooie vakantiehuisjes.
Na een vulkaanuitbarsting lang geleden zijn er een aantal eilandjes ontstaan: Kameni, Thirasia en Santorini.
Het afwisselende landschap van het eiland zorgt ervoor dat het veel gefotografeerd wordt. De witte huisjes en kerken met blauwe koepels vormen een enorm contrast met de verdere omgeving.
Santorini heeft voornamelijk dorpen en heeft aan de oost- en zuidkust meerdere badplaatsen.
Het plaatsje Oia is de mooiste plek van het eiland om te mogen genieten van de schitterende zonsondergangen. Oia ligt wat hoger tegen de steile rotspartijen en heeft hierdoor een fantastisch uitzicht!
De bouw van de huisjes is ook al een rede om Oia te bezoeken, aparte vormen en alles wit met zo nu en dan een blauw dak. Loop door de smalle straatjes en ontdek de mooiste plekjes en leuke winkeltjes en restaurants.

Kamari is de bekendste badplaats van het eiland. Dit vakantiedorp ligt aan de noordkant van de rots Mesa Vouno en heeft een langgerekt zandstrand. Het bijzondere aan dit strand is dat het donker kleurig is. Apart, maar voor de ogen met de felle zon erg fijn!
In Kamari zijn meerdere duikscholen aanwezig en bieden leuke dagtripjes voor beginners en gevorderden.

Op Santorini is het vanaf maart/april al heerlijk vertoeven met een gemiddelde temperatuur die rond de twintig graden schommelt.
In de echte zomermaanden loopt het kwik al gauw richting de 28 tot over 30 graden en zijn de verkoelende stranden erg geliefd onder het toerisme.
Het milde droge klimaat en de vulkanische grond zijn goede componenten voor wijn. Het Griekse eiland staat dan ook bekend om zijn eigen wijnsoorten. Kom, tot proeven!

Deel dit item