Vakantie op Sicilië

[rcblock id=”18423″]
Het prachtige Italiaanse eiland Sicilië in de Middellandse Zee is een waar vakantieparadijs. Huur een vakantiehuisje, kom naar het eiland en laat al het schone van Sicilië over je heenkomen!

 

Het is het grootste eiland in de Middellandse Zee en ligt maar 3 kilometer van het vasteland Italië vandaan. Het is een eiland met ruim 1000 kilometer kustlijn, waarvan in de zuidelijke delen mooie lange zandstranden voorkomen. De overige kustdelen van Sicilië zijn voornamelijk voorzien van rotsen en bergen tot aan de zee. Tussen deze rotspartijen zijn wel veel romantische baaien te vinden waar het goed en mooi vertoeven is.

Het eiland is vooral te herkennen aan een grote berg, de Etna vulkaan. Dit is de grootste actieve vulkaan van Europa. De Etna met zijn hoogste punt van ruim 3300 meter is een punt wat in de wijde omgeving (ook op het vasteland) te zien is.
Het binnenland van Sicilië is heuvelachtig en heeft op veel plekken nog kenmerken van vroegere vulkanische uitbarstingen. Het biedt zo nu en dan mysterieuze plekjes met zich mee, de combinatie van die enorme massa versteende lava en dan die vriendelijke leuke dorpjes die er tegen op gebouwd zijn of er zelfs al stonden.

Met Palermo als hoofdstad van het eiland heeft het genoeg aan oude cultuur en gezelligheid. Het is een bruisende stad met meerdere kloosters en kastelen. Bezoek aan de beroemdste badplaats van Sicilië? Ga dan naar Taormina. Gezellig en met veel restaurants en winkels en natuurlijk meerdere stranden.

Het is een eiland om gezien en gevoeld te hebben en daarom zijn de mooiste vakantiehuizen van Sicilië voor u geselecteerd.

Deel dit item