Vakantie op de Spaanse eilanden

Wanneer ik op kantoor aan het werk ben droom ik vaak (en graag!) even weg. In mijn gedachten speelt op dat moment een film van herinneringen af naar prachtige Spaanse eilanden. Ik wandel in mijn favoriete zomerjurk op het mooiste strand van Menorca, ik drink cocktails op een zonnig terras op Ibiza, ik beklim de indrukwekkende vulkaan op Tenerife en ik geniet van het uitzicht op Lanzarote. Om nog maar niet te spreken over andere bijzondere Spaanse eilanden zoals Gran Canaria en Mallorca! Het is jammer dat ik mezelf tijdens het werk niet voor even kan teleporteren naar een van deze zonnige plekken. Niet veel later is het vliegticket dan al vaak geboekt… De Spaanse eilanden zijn te mooi om niet te ontdekken. Wanneer je nou gek bent op een ontspannen vakantie aan het strand, een actieve vakantie door het binnenland of een cultuurrijke vakantie in diverse dorpen: de Spaanse eilanden hebben het allemaal te bieden. Vamos!

Bijzondere Balearen

Op slechts een paar uur vliegen liggen de magische Balearen, de eilandengroep waar Ibiza, Mallorca en Menorca bij horen. Het is de perfecte vakantiebestemming wanneer je er even tussenuit wil maar wanneer je geen zin of tijd hebt om ver te vliegen. En weet je wat? Ik beloof je dat deze eilanden op veel plekken net zo tropisch zijn als de eilanden van de Caraïben! Neem bijvoorbeeld het bruisende Ibiza waar altijd wat te beleven valt. Struin de kleurrijke hippiemarktjes af voor authentieke items, diner in een echt Spaans restaurant aan het strand en ontdek de geheime baaien waar de turquoise zee je verwelkomt. Bezoek een van de vele clubs of rust juist lekker uit in je vakantiehuis Spanje waar je met een eigen zwembad iedere minuut van de dag kunt genieten van heerlijk fris water en een warm zonnetje.

Een vakantiewoning Mallorca is tevens enorm aan te raden: dit eiland heeft ontzettend veel te bieden. Kijk je ogen uit in de schilderachtige straatjes van het bergdorp Valdemossa, drink lekkere cocktails aan het strand en bezoek de indrukwekkende rotsen bij Formentor of Cap Blanc. Schiet je fototoestel helemaal vol en geniet thuis nog eens na van al je belevenissen op dit fraaie Spaanse eiland.
Voor wat meer rust ga je naar Menorca, een natuurrijk eiland in de Balearen. Hier vind je geen massatoerisme wat juist de reden is voor veel vakantiegangers om te gaan. De grootste stad van het eiland, Mahón, is een gezellige plek met veel restaurants waar je heerlijk kunt eten, leuke boetiekjes en idyllische straatjes en huizen. Voor een mooi uitzicht beklim je de Monte Toro waarbij je met helder weer zelfs op het Tramontana gebergte van Mallorca kunt uitkijken! Als dat niet bijzonder is…

Zomerse vibe op de Canarische eilanden

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je tijdens je vakantie kunt genieten van een heerlijk zonnetje is het aan te raden om naar de Canarische eilanden te vertrekken. Omdat de eilanden een gunstige ligging bij Noord-Afrika hebben schijnt de zon er over het algemeen vaker dan in Europa. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur er maar liefst achttien graden. Het is dan ook niet zo heel gek dat veel mensen de winter in Nederland overslaan om lekker op een van de eilanden daar te vertoeven.
Huur een villa op Gran Canaria en geniet van een welverdiende vakantie. Bezoek het gezellige Playa del Inglés of maak een wandeling door de magische duinen van Maspalomas. Het lijkt daar net alsof je je in een Afrikaanse woestijn bevindt. Vergeet dus vooral niet om je fototoestel mee te nemen!

Gran Canaria

Ontspannen kan ook zeker op Lanzarote waar een aantal adembenemende stranden en baaien te bezoeken zijn. Gooi je handdoekje uit, neem een duik in het frisse water en geniet van alles om je heen. Lanzarote kent een paar prachtige hoogtepunten: bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Timanfaya waar vuurbergen en kraters je een bijzonder uitzicht geven. Een landschap zoals deze is vrijwel nergens anders te bekijken en zou je goed kunnen vergelijken met het landschap op de maan. Prachtige vulkanische grotten bekijk je bij de Cueva de los Verdes, waar zelfs een concertzaal gebouwd is. Als het even kan is het aan te raden om een concert mee te pakken hier: wedden dat je nog nooit op zo’n bijzondere plek muziek hebt mogen horen?
Ook het eiland Tenerife wordt jaarlijks bezocht door drommen toeristen. De vulkaan Pico el Teide is de absolute eye catcher van het eiland. De top van de vulkaan is met haar 3718 meter zelfs het hoogste punt van heel Spanje! De vulkaan is officieel slapend maar veel experts verwachten dat dit bizarre natuurverschijnsel zeker nog eens zal wakker worden. Het nationale park rondom de vulkaan is ook zeker het bezoeken waard. Zorg voor een paar stevige stappers zodat je flink wat meters kunt maken.

Zijn mijn dromen over de Spaanse eilanden inmiddels ook jouw dromen geworden? Boek dan vandaag nog een vakantiewoning Spanje. Hasta Luego!

Liefs Liv

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item