Vakantiegenot met het gezin op Malta

Wat een gezelligheid, de hele club is bij elkaar. Malta is de perfecte bestemming om samen met familie een vakantiehuis te huren. Het veelzijdige eiland heeft voor iedere leeftijd wat te bieden. In de ochtend spelen de kleintjes bij het zwembad, terwijl wij allemaal nog even goed wakker moeten worden. Dat doen we met Tal-Malti, het typische Maltese brood. Hoewel de echte Maltezers eigenlijk niet ontbijten is het overal volop te krijgen. Wij genieten in de ochtend echt van dit zachte brood met harde kost en krijgen genoeg energie om de rest van de dag door te brengen op deze bijzondere plek.

Bourgondisch genieten

De nazomer op dit fijne eiland is heerlijk: in de middag nemen we een duik in het zwembad en eten we verse vis in een strandtent aan zee, vlakbij onze villa op Malta. Vis is het belangrijkste eten op Malta. Niet zo gek natuurlijk voor een eiland middenin de Middellandse Zee. Naast vis worden er veel soepen en stoofpotten gegeten op Malta. Zoals je misschien gewend bent van andere eilanden in de Middellandse Zee is eten een heel belangrijk onderdeel van de dag. Toch eten ze op Malta een stuk vetter dan op de andere omliggende landen en eilanden. Geeft helemaal niks, het is natuurlijk niet voor niks vakantie. Dan maar een extra zwemsessie in het zwembad bij de vakantiewoning. Het is echt bourgondisch genieten op dit prachtige eiland. Wij sluiten de lunch af met een lekkere Bajtra, een vijgcactuslikeur met aardig wat alcohol. De mannen kiezen voor een Kinnie, een alcoholvrij nationaal biertje. Heel goed te drinken met deze warme temperaturen!

Het hele jaar door

Op een eiland als Malta kun je eigenlijk het hele jaar goed vertoeven. Onze favoriete vakantiemaanden zijn juni en september, omdat we dan in alle rust kunnen genieten van heerlijke temperaturen. Toch merken we dat het met de hele familie soms lastig boeken is in zo’n periode, omdat iedereen natuurlijk wel vrij moet zijn. Daarom is de zomervakantie ook de ideale periode om af te reizen naar Malta. Het landschap van het eiland is ontzettend divers en eigenlijk daarom alleen al de moeite waard om naar toe te gaan. De historische hoofdstad Valletta is absoluut één van onze favoriete plekken van het eiland. De gezellige kleine straten, het paleis en de binnenhofjes, Valletta geeft een goed beeld weer van Malta.

Ultiem genieten

Toch komen we natuurlijk ook voor onze rust naar het eiland. Daarom kunnen we ook echt heel erg genieten van de prachtige natuur die Malta te bieden heeft. We reizen dan ook graag af naar de Blue Lagoon. De naam verraadt het al: deze bijzondere plek is een blauwe lagune die tussen de eilanden Malta en Gozo ligt. Je kunt verschillende excursies hier naar toe boeken. Alleen het uitzicht vanaf de boot en de ervaring van het varen is speciaal. Vergeet niet je fototoestel mee te nemen want dit gebied is er één uit miljoenen. De mannen kiezen er voor om te duiken in dit helderblauwe water, wat maar liefst 30 meter diep is, terwijl wij een slok nemen van onze wijn. Dit is toch pas echt vakantie?

Ik neem je graag mee naar deze prachtige plek in de Middellandse Zee met prachtige kliffen en blauwe wateren.
Tot gauw. Bye!

Liefs Liv,
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item