Vakantiehuis aan de kust van Spanje

[rcblock id=”18738″]

Ik sla mijn notitieboekje dicht en kijk tevreden naar het uitzicht vanaf mijn balkon van het vakantiehuis in Spanje waar ik momenteel verblijf. Het lijstje met kustbestemmingen van Spanje is bijna compleet. Ik ben de afgelopen jaren echt verliefd geworden op de kustlijn van Spanje. Of het nou de betoverende sangria is, de overheerlijke tapas, de gastvrijheid, het aantal zonuren of het landschap… ik heb geen idee. Wat ik wel zeker weet is dat Spanje iets met me doet en dat ik er met ontzettend veel plezier ieder jaar terugkeer. Ik probeer ieder jaar een andere plaats te kiezen: van Jávea tot aan Valencia tot aan Malaga: ik neem je mee naar een aantal van mijn favoriete plaatsen waar je hele fijne vakantiehuizen kunt huren!

Magisch Malaga

Malaga in Zuid-Spanje is een van mijn favoriete steden van dat gebied. Waarom? Heel simpel: je kunt genieten van meerdere aspecten van een geslaagde vakantie. In de ochtend kun je bijvoorbeeld perfect winkelen in het bruisende centrum van Malaga terwijl je in de middag lekker lui op het strand La Malagueta gaat hangen voor een welverdiende zon- en zwemsessie. De volgende dag vertrek je vanaf je vakantiewoning in Spanje met de auto richting de bergen van Sierra Nevada waar je het historische centrum van Granada bezoekt. Aan het eind van de dag plof je weer met je billen op het zandstrand bij Malaga: dat is toch bijna perfect? Sluit de dag af met een lekkere portie paëlla, steengoede tapas in een van de barretjes bij het strand en een flink glas sangria met vers fruit. Geniet als een echte senor of senorita van het Spaanse leven en word langzaam verliefd op de magie van Malaga.

Verrassend Valencia

Ook kuststad Valencia heeft van alles te bieden voor een ieder die van strand én stad houdt. Het is een stad waar ik maar geen genoeg van krijg: ik ben er inmiddels ontelbaar keren geweest. Iedere keer blijft Valencia me lokken alsof er een verslavend stofje rondhangt waardoor ik steeds weer terug kom. Het historische centrum is er prachtig, ik kijk daar echt mijn ogen uit terwijl mijn fotocamera overuren maakt. De ene keer huur ik een vakantiehuis Andalusië aan de rand van het centrum terwijl ik de andere keer echt midden in de stad verblijf. Het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. Vanaf het centrum kun je binnen no time het fijne zand van het strand van Las Arenas tussen je tenen voelen. Het leuke is dat de wijk die je vlakbij het strand ziet totaal niet toeristisch is. Sluit een dag aan het strand dus vooral af in een van de lokale eettentjes daar waar je heel goed Spaans kunt eten voor lage prijzen. Hoewel de stad voornamelijk bekend staat om haar heerlijke rode wijnen, zijn er een aantal hotspots waar ik maar al te graag een goed Spaans biertje drink. Bezoek bijvoorbeeld Tyris On Tap, dé plek waar je het stadsbier Tyris kunt drinken. De sfeer is er te gek, de mensen zijn er ontzettend aardig en het bier is overheerlijk. Ook Olhöps is een van mijn favoriete plekken: het is the place to be in de wijk Ruzafa om aan het eind van de dag met je vrienden een lekker (inter)nationaal biertje te bestellen. De mannen achter de bar laten je maar al te graag kennis maken met de tientallen verschillende bieren die ze schenken.

[rcblock id=”18152″]

Authentiek Jávea

Hoewel de grotere steden zoals Valencia en Malaga natuurlijk hartstikke fijn zijn om een villa of vakantiehuis te huren, vermaak ik me ook optimaal in een wat rustigere stad zoals Jávea. Natuurlijk vind je hier ook genoeg toerisme, er zijn alleen net wat meer plekken waar je tot rust kunt komen tijdens een mooie wandeling, een actieve fietstocht of een autorit vanaf je vakantiewoning. Jávea heeft een aantal hele rustgevende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Niet alleen op openbare plekken: er staan heel veel bijzondere vakantiehuizen op diverse hoogtes zodat je optimaal kunt genieten van een adembenemend panorama-uitzicht. Een andere favoriete plek bij Jávea ligt net buiten de stad, richting Denia. Hier vind je de grot La Cova Tallada. Ik durf te zeggen dat dit een van de mooiste plekken is van de hele provincie Alicante. Kom het met je eigen ogen bekijken of ik gelijk heb! Veel mensen komen richting Jávea voor een actieve vakantie. Dan niet per se om te fietsen of te wandelen (hoewel dat ook heel goed kan in het gebied), maar om te duiken. De kustlijn van de plaats kent een aantal exotische plekken waar je enorm goed kunt duiken en snorkelen. Bekijk de onderwaterwereld van de stad en laat je verrassen door alles wat het helderblauwe water te bieden heeft.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item