Vakantiehuis huren op de Griekse eilanden

Er is niks mooier dan kunnen genieten van een verkoelend drankje aan je eigen zwembad op een Grieks eiland tijdens je vakantie in een vakantie villa. Toch?

Mijn twee favoriete Griekse eilanden

Ik zelf vind een mooie natuur erg belangrijk op mijn vakantiebestemming. Ik kies daarom altijd wanneer ik naar Europese bestemmingen ga altijd voor “groene” eilanden of streken en niet voor de wat meer dorre als Santorini of Kreta. Niet dat dit geen indrukwekkende eilanden zijn maar mijn voorkeur gaat gewoon uit naar wat meer “fris en groen”.

Zakynthos

Zakynthos is een eiland waar ik graag kom en dan met name in het voorjaar wanneer alles prachtig in geur en bloei staat. Zakynthos is een eiland met mooie steile kliffen waarop de toppen vaak met groen bekleed zijn. Het kraakheldere azuurkleurige golvende water dat dood slaat in de meest indrukwekkende baaien en stranden, doet soms een beetje caribisch aan, Zakynthos is prachtig!

Zakynthos is een van de grootste Ionische eilanden en is hierdoor niet in 2 dagen te bezien. Voor een vakantie naar dit eiland, neem daarvoor echt de tijd, het is tenslotte vakantie.
Om het eiland goed te verkennen raad ik je aan om, afhankelijk van waar je zit, een auto of scooter te huren. Hiermee kom net even op die andere plekken die de authenciteit van het eiland weergeven. Vaak zijn de mooiste baaien niet per auto of scooter bereikbaar maar uiteindelijk te voet over een dalend kronkelend zandpad.

Het meest indrukwekkende strand vond ik toch Navagio beach. Misschien is dit wel de mascotte van Zakynthos geworden, het gestrande schip, hierdoor ook wel shipwreck beach genoemd, dat tussen de hoge kliffen zijn plekje heeft gevonden. Echt de moeite waard voor een bezoek. Te bereiken per voet via de (gevaarlijke) kliffen of met een excursieboot. Als je met het gezin bent raad ik aan om de boot te nemen. In deze baai leeft ook de Caretta-Caretta (zeeschildpad). Dit oer-beest wordt beschermd en zal zic niet altijd laten zien. Zo heb ik hem helaas nog nooit mogen zien hier. Er zijn genoeg foto’s van te vinden online dus er wordt niet om gelogen.

Zakynthos heeft een eigen luchthaven die rechtstreeks wordt aangevlogen vanuit ons eigen land. Ik wil nog wel graag vermelden dat sommige vakantiehuizen op Zakynthos zijn voorzien van aanwezige huurauto, dus bij de prijs inbegrepen.
Zie onderstaand wat foto’s van het prachtige Zakynthos.

Rhodos

Het eiland Rhodos dat uit een andere eilandengroep komt, namelijk  de Dodekanesos, is toch weer anders maar net zoals Zakytnhos zeer groen en vruchtbaar. Rhodos behoort tot de grootste van de Griekse eilanden en is door UNESCO uitgeroepen tot wereldmonument van cultuur-erfenis.
Ook op Rhodos is het in het voorjaar op zijn mooist en is het wat betreft toerisme nog rustig en dat is fijn tijdens het bezoeken van Rhodos-stad en andere plaatsen.

Deze gelijknamige hoofstad van het eiland heeft een prachtig oude stadskern met oude elementen.
Als je van oudheden houdt is Rhodos zeker een aanrader met zijn kloosters en de overblijfselen van een oude stad bij Kamiros. Mijn tip boek een vakantie villa op Rhodos in de buurt van de hoofdstad of een andere (grotere) plaats. Handig met uitstapjes (excursies) en boodschappen.

Rhodos is rechtstreeks te bereiken per vliegtuig zonder te moeten overstappen. Ook voor Rhodos onderstaand een aantal foto’s die mij doen denken aan mijn laatste bezoek.

Deel dit item