Mijn vakantiehuis op de Ionische eilanden

“Groene Griekse eilanden? De meeste eilanden zijn toch dor, rotsachtig en droog?” Dat was mijn eerste reactie toen ik voor het eerst één van de Ionische eilanden bezocht. Ik was enorm verbaasd door de grote aanwezigheid van groen en natuur. Wat blijkt: de Ionische eilanden zijn de groenste eilanden van heel Griekenland. Ik was enorm opgelucht, want als ik ergens van houd is het wel een combinatie van zon, zee, strand… én natuur! Volledig tot rust komen en genieten van een paar avontuurlijke activiteiten, als ik er aan denk wil ik alweer terug naar een vakantiehuis op één van bijzondere eilanden zoals Zakynthos, Kefalonia, Corfu of Lefkas. Ik neem je mee naar mijn favoriete Ionische eilanden. Probeer je daarna maar in te houden om direct tickets te boeken naar deze mooie plekken, mijn vingers kriebelen al!

Zakynthos: een Grieks sprookje

Eigenlijk kan ik niet kiezen tussen de Ionische eilanden, ze zijn stuk voor stuk bijzonder én mooi. Neem bijvoorbeeld het intense Zakynthos, het meest zuidelijke eiland in de archipel en een eiland met veel gezichten. Ik ben verliefd geworden op de grillige westkust waarbij krijtrotsen en ruige bergen de boventoon in het landschap voeren. Ik kan er echt van genieten om met mijn huurauto vanaf mijn vakantiewoning op Zakytnhos op pad te gaan zonder een voorbedacht plan. Zo ben ik eerder eens middenin de bergen in het zuiden van Zakynthos terecht gekomen en kwam ik verliefd weer terug! Op het midden van de dag terwijl de zon op haar hoogst staat zat ik op een puntige rots terwijl ik uitkeek over een verlaten strandje met sprookjesachtige grotten en magische steenpartijen. Ik dacht er niet eens aan om mijn fotocamera te pakken omdat ik zeker wist dat de schoonheid van deze plek niet vast te leggen was op slechts één foto. Ik heb het water nog nooit zó blauw gezien als op deze verborgen plek ergens in de bergen in het zuiden van Zakynthos.

Actief op Corfu: pak de fiets

Op de een of andere manier heb ik een oog voor het ontdekken van geheime strandjes en andere plekken waar weinig mensen komen. Ik houd er van om op zo’n manier bezig te zijn met een land dat je net andere dingen ziet en ontdekt die de meeste websites beschrijven. De toeristische trekpleisters van bepaalde plekken of landen zijn natuurlijk mooi, maar plaatsen die nog bijna onaangetast zijn door de drommen toeristen zijn nóg mooier. Op het meest noordelijke eiland Corfu ga ik er bijvoorbeeld graag op uit met mijn fiets of wandelschoenen. Vanaf mijn villa op Corfu in het binnenland waar ik meestal verblijf zijn er diverse routes die meer dan de moeite waard zijn om op een actieve manier te ontdekken. Het mooie aan Corfu vind ik dat het, hoewel het net als Zakynthos bij dezelfde eilandengroep hoort, weer totaal anders lijkt te zijn dan Zakynthos. Hier vind je werkelijk van alles: van groene vlaktes tot aan mooie stranden en van sfeervolle dorpjes tot aan schilderachtige kliffen. Op de fiets leer je het eiland pas écht goed kennen. Je ziet op die manier zoveel meer dingen dan wanneer je er met een auto langs raast. Ik neem dan ook altijd uitgebreid de tijd om een bepaalde plek en de mensen die er wonen te leren kennen. Alleen zo krijg je een goede indruk van een land of een gebied.

Bijzonder Lefkas: veelzijdig

Ook Lefkas is een hele bijzondere plek om een vakantiewoning te huren. Dit veelzijdige eiland is door middel van een brug verbonden aan het vasteland van Griekenland. Ik vind Lefkas misschien wel één van de mooiste eilanden van het hele land! Waarom? Heel simpel: op Lefkas vind je zowel uitgestrekte natuurgebieden als knallende rotsen en bergen. Ook kan ik me hier optimaal vermaken op de adembenemende witte stranden en in de turquoise wateren. Duiken, snorkelen, zwemmen of gewoon badderen, iedere activiteit geeft me een optimaal gevoel van vakantie. Ik zie mezelf nu alweer zitten op het strand onder een rieten parasol met een cocktail in mijn hand. In de namiddag vertrek ik vanaf mijn vakantiehuis naar één van de gezellige taverna’s in Lefkas Stad waar ik een aantal typische Griekse gerechten zoals de mezedes (Griekse tapas) probeer. Terwijl de zon onder gaat besef ik me wat voor een geluksvogel ik ben. De wereld is prachtig en ik mag het allemaal ontdekken! Ik kan niet wachten tot ik weer richting de Ionische eilanden kan vertrekken. Misschien zie ik jou daar volgend jaar ook wel.

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item