Vakantietips Rome met kinderen

[rcblock id=”18423″]
De Italiaanse vakantie stad Rome is een parel. Niet alleen voor volwassen maar ook zeker voor kinderen. Een bezoek aan deze Italiaanse hoofdstad biedt genoeg verrassingen en animatie om het gezin bezig te houden. Wil je weten waar de Italianen zelf eten, rondhangen, winkelen en verkoeling zoeken tijdens de zomer?

 

Rome een heerlijke stad en voor veel Italianen de thuisbasis van het land. De Italianen vinden Rome een belangrijke stad, ze zijn er meer dan trots op en dat willen ze graag aan iedereen laten weten. Ze bewegen zich dan ook graag in deze stad, maar wij als nuchtere Nederlanders weten net zo goed als de Italianen zelf dat je nooit weet hoe laat je waar aankomt in de stad Rome. De Italianen hebben een problematische relatie met het verkeer. Dit wordt ook niet ontkend door de Italianen zelf.

Verkeer in Rome kan chaotisch zijn

Een redelijk gemakkelijke manier om je in de stad te kunnen verplaatsen is dan ook met het openbaar vervoer of per fiets. Let wel op dat niet alle Italiaanse chauffeurs gewend zijn aan fietsers op de weg. Op warme zomerse dagen zoeken de locals verkoeling met hun voeten in het water van een fontein, rustig houden en in één van de handen een heerlijk verkoelende beker grattachecca, een handgeraspt schaafijs met fruitsap of siroop. De ijskiosken zijn niet te missen en vind u bijna, net zoals de pizzeria, op elke hoek van de straat of plein.

Echt Italiaans ijs maakt je bezoek compleet aan Rome!

Een aantal leuke en handige tips van de locals zelf:

Voor de vrouwelijke shoppers: Louis Vuitton

Sinds een paar jaar zit de dure tassenkoning Louis Vuitton op het dure Piazza San Lorenzo in Lucina. Dit grote pand was ooit een oude bioscoop en is nu verruild voor de presentatie van luxueuze tassen. Voor de heren leuk om te weten als de vrouwen beneden in de winkel zijn draait, er boven nog in de oude zaal een film. Altijd leuk om even te kijken.

Wijnbar met aangename prijzen.

Il Vinaietto, één van de oudste wijnbars van Rome. Voor het proeven van de mooiste wijnen en het proeven van de gezelligheid onder de Italianen zelf bent u hier aan het juiste adres. Voor het drinken van één glaasje of een hele fles, de prijzen zijn hier niet om te schrikken.
Bezoek de wijnbar op het adres: Via Del Monte Della Farina 38

Echte koffie zoals die nog nooit geproefd is.

Op de hoek bij Piazza Navona en het Pantheon, geheel midden in het centrum, is een koffielegende gevestigd. Sinds 1938 zit hier Caffe Sant’Eustachio. De plek voor veel lokale uit Rome waar onder het genot van een authentiek kopje koffie de krant wordt gelezen of over het lokale nieuws wordt gesproken. Echt een bezoek waard tijdens de start van de dag!

Wanneer u Rome gaat bezoeken neemt u hier dan echt de tijd voor. Deze stad is niet in 2 dagen te bezoeken.

[rcblock id=”18421″]

Rome voor kinderen

Italianen zijn dol op kinderen en u kunt er zeker van zijn dat uw kroost overal met open armen wordt ontvangen. Voor kinderen heeft Rome genoeg te bieden, vooral als ze in geschiedenis en kunst zijn geïnteresseerd. De verleiding is groot om veel te veel op een dag te willen zien. Plan vooraf waar u naartoe wilt en laat genoeg tijd over om wat rond te slenteren en uw hersens te pijnigen over de vraag welke smaak ijs en soort pizza u zult nemen.

De Trevifontein, de bekendste fontein van Rome

Kies het moment en stippel iets uit

Bent u van plan uw kinderen mee te nemen naar Rome, dan kunt u het beste vroeg in het voorjaar gaan of aan het eind van het najaar.
Het weer is dan goed, maar niet te heet. Pasen kunt u het beste mijden, omdat het in de stad dan drukker is dan normaal. Zoals zoveel historische steden zal Rome niet ieder kind onmiddellijk aanspreken, maar misschien kunt u de verbeelding prikkelen. Misschien vinden uw kinderen het ook wel leuk om een paar woordjes Italiaans te leren. Op de terrassen vinden de meeste Italianen het trouwens niet erg als de kinderen rondrennen en lawaai maken.

Met een kinderwagen kan het soms lastig zijn om Rome te bezoeken, dit ivm de vele trappen en op- en afstapjes dat deze oude stad kent. Bedenk goed dat er in de stad ook mogelijkheden zijn om met het openbaar vervoer te verplaatsen. Vooral de metro is hier handig: minder druk en vaak verkoelend.
Kinderen onder de 1 meter mogen gratis met het openbaar vervoer.

Oudheden en ruïnes zijn een bezoek waard voor kinderen

Aardige kerken voor de kinderen zijn de Sint Pieter, waar ze naar de top van de koepel kunnen klimmen, en de San Clemente, waar ze kunnen afdalen naar het ondergrondse mithraeum.
In het Vaticaan kijken kinderen graag naar de dierenbeelden en mozaïeken in de Dierenzaal.
Mocht het een keer slecht weer zijn is voor de kleinste onder ons ook mogelijk om naar de bioscoop te gaan. De taal is geen belemmering bij tekenfilms en poppentheater. Er worden tekenfilms gedraaid in de Cinema dei Piccoli in de Villa Borghese.

Het Vaticaan in het hart van Rome

Kortom er is nog te doen en te zien in Rome met het gezin. Na een dagje slenteren is het natuurlijk heerlijk om met het gezin aan het zwembad neer te ploffen en lekker gezamenlijk ’s avonds buiten aan uw gehuurde vakantiehuis te dineren.

Deel dit item