Mijn vakantieverblijf op Sardinië

[rcblock id=”18423″]
Terwijl ik de bladzijde van mijn boek omsla hoor ik een onbekend geluid. Ik kijk op en zie een hele kleurrijke zwerm vogels voorbij vliegen. Ik wist dat het eiland bekend staat om de verschillende soorten vogels, maar dat je ze vanuit je luie stoel in de tuin van je vakantiehuis kon spotten? Wat fantastisch! Ik sta op en kijk welke richting ze naar toe vliegen. Het zijn de kliffen van Sardinië waar ze een beschut plekje zoeken. Ik trek mijn sandalen aan en vertrek naar de prachtige rotsen van Murevera aan de Sardijnse kust.

 

Een onvergetelijk uitzicht

De kust van Sardinië is onwaarschijnlijk mooi. De zee is zo ontzettend blauw, het zandstrand is wit. In de vroege ochtend voel je je hier echt even op een onbewoond eiland in de Caraïben, zo mooi is het. Ik snap wel waarom de verschillende vogels van het eiland dit als hun favoriete plek kiezen. Om zelf dat ultieme gevoel te krijgen besluit ik één van de kliffen te beklimmen. Onderweg waan ik me in een prachtige flora en fauna, er is zoveel groen te zien en zoveel leven te ontdekken. Eenmaal bovenop weet ik waarvoor ik gewandeld heb: het uitzicht over het strand en de zee is er één uit duizenden.

Vanuit je vakantiehuis op het strand

Het fijne aan een klein eiland zoals Sardinië is dat je, waar je ook bent op het eiland, overal snel bent. Wanneer je een villa hebt gehuurd op Sardinië in het binnenland ben je alsnog dichtbij het strand. Dat is precies wat mijn verblijf op dit Italiaanse eiland zo goed maakt: ik kan alles doen en alles zien, zonder dat je daar voor lange afstanden hoeft te maken. Vanuit mijn vakantiewoning ben ik zo op het witte strand van bijvoorbeeld de Costa Smeralda aan de noordkant van Sardinië, ook wel de smaragdkust genoemd. Dat is niet zo heel gek, want de stranden hier zijn echt waanzinnig! Mijn favoriete plekken zijn hier de verborgen, kleine stranden waar je optimaal kunt genieten van de adembenemende omgeving en van rust.

Heerlijk genieten van de lekkerste gerechten

Lekker eten speelt een grote rol in Sardinië. Wat kunnen de mensen daar koken! Ik zou iedere avond wel kunnen genieten van een heerlijke Sardijnse maaltijd. De nadruk in de keuken ligt vooral op brood, wijn, kaas en uiteraard vis. Na een lange wandeling door het mooie klifgebied is een goede maaltijd meer dan welkom. Ik schuif dan ook maar al te graag aan bij één van de lokale restaurantjes waar ze de beste vis weten te maken. Ik ben door de jaren heen ook echt fan geworden van de Pane Carasau, een overheerlijk dun broodgerecht. De laatste jaren is het gerecht eerder bekend onder de naam Carta Da Musica. Het is het allerlekkerst met een beetje olijfolie en grove korrels zout. Schenk daarbij een goed glas rode wijn in en het is optimaal genieten op zijn Sardijns.

Arrivederci en tot snel op het bijzondere Sardinië.

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item