Vier keer excursies op Rhodos

Actief mijn vakantie beleven, dat is iets wat ik het liefst doe. Natuurlijk vind ik het heerlijk om zo nu en dan flink te ontspannen, maar dan wel als daar een avontuurlijke of spetterende excursie of activiteit aan vooraf is gegaan. Het Griekse eiland Rhodos heeft mijn hart gestolen wat betreft spannende activiteiten. Op dit prachtige eiland heb ik alles wat mijn hartje begeert: mooie stranden, onvergetelijke excursies, helderblauwe wateren en overheerlijk eten. Ik neem je mee naar mijn vier favoriete excursies op Rhodos die meer dan de moeite waard zijn om te boeken. Bij één van de uitstapjes ga je zelfs de grens van Turkije over voor één dag, spannend!

Lindos, een historische plek in het oosten

Aan de oostkust van Rhodos ligt het speciale plaatsje Lindos. Veel mensen maken om verschillende redenen een excursie naar deze bijzondere plek. Ik ga het liefst naar deze plek omdat hier de grote oude akropolis staat, historische overblijfselen van diverse culturen die hier samen zijn gekomen. Het pad naar de akropolis zelf is al meer dan de moeite waard, maar je kunt je ook laten brengen door ezels. Een kleine tip: wanneer je de heuvel zelf beklimt, ga dan vooral in de ochtend. In de middag lopen de temperaturen namelijk hoog op!

Epta Piges, de zeven bronnen

Een ander hoogtepunt van het eiland is Epta Piges, wat letterlijk de zeven bronnen betekent. Deze bronnen liggen allemaal dichtbij elkaar en zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Vergeet je badkleding niet, want bij de zeven bronnen kun je zwemmen in heerlijk zoet water, een ervaring om nooit meer te vergeten. De omgeving van de zeven bronnen is misschien nog wel het mooist: een groene natuur met adembenemende uitzichten. Rondom de Epta Piges zijn een aantal hele mooie plekken te vinden waar je even kunt pauzeren met een heerlijk Grieks hapje en een drankje.

Het eiland Symi

Vanaf de haven van Rhodos, de Mandrakihaven, gaan iedere dag verschillende boottochtjes naar het nabijgelegen eiland Symi. De boottocht zelf is alleen al het geld en de tijd waard om deze excursie te doen. Je vaart namelijk over de azuurblauwe zee, waarbij je met een beetje geluk zicht hebt op enkele exotische zeedieren!  Op het eiland zelf kun je in diverse souvenirshops de beroemde sponzen uit de zee kopen. Geniet van de schilderachtige kleine straten, het mooie Klooster van Panormitis, de gezellige Griekse taverna’s en bijzondere Venetiaanse bouwwerken.

Boottocht naar Marmaris

Vanaf Rhodos ben je met een boot binnen slechts twee uur op het Turkse vasteland! Daarom kiezen veel mensen voor een dagtocht naar Turkije, waarbij je een bezoek kunt brengen aan het bruisende Marmaris. Heb je zin in een dagje shoppen en wil je van twee landen tegelijk genieten? Stap dan in de vroege ochtend op de boot richting Turkije. Bij diverse aanbieders van excursies krijg je meteen een bustour door de stad. Handig en interessant, want op deze manier krijg je nóg meer van deze sfeervolle stad te zien.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item