Vier leuke excursies op Kreta

Ieder jaar gaan er duizenden toeristen naar het populaire Griekse eiland Kreta. Dat is niet zo heel gek: het prachtige eiland kent een aantal hele bijzondere plekken, fantastisch eten, mooie stranden, gastvrije mensen en leuke excursies. Zo kun je bijvoorbeeld fantastisch wandelen op Kreta: er zijn een aantal hele mooie wandelroutes te lopen op het eiland. Maar er is nog meer te doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een avontuurlijke snorkelsessie vanaf een boot of van een dagtour naar het prachtige Santorini? We hebben een aantal leuke excursies voor je op een rij gezet zodat je je absoluut gaat vermaken op Kreta!

Snorkelen, vissen en duiken

Kreta staat bekend om een aantal magische plekken aan de kust die vanaf het strand al bijzonder aangenaam zijn. Dit soort plaatsen zijn vaak vanaf het water nóg mooier! Boek een boottripje naar een stille plek op zee waar je goed kunt snorkelen, duiken en je hengel kunt uitgooien. Er zijn verschillende toeristenbureaus waar je dergelijke tripjes met een boot kunt boeken. Je kunt er tevens voor kiezen om zelf een bootje te huren voor een dag, zodat je zelf beslist waar je naartoe vaart. Wel zin om te snorkelen en te vissen, maar liever op het vasteland van het eiland? Kreta kent een paar geheime baaien waar de gidsen je maar al te graag mee naar toe nemen voor een middagje ontdekken.

Wandelen door de jungle

Op Kreta kun je heerlijk wandelen. Het eiland kent een diverse flora en fauna waarbij je absoluut je ogen uit zult kijken. Kom wandelen in een speciaal natuurgebied: de canyons en de jungle van Skalopatie waar verschillende wandelroutes te vinden zijn. Ga je voor de makkelijke route van vijf kilometer of wil je er zeker van zijn dat je schildpadden spot tijdens de tien tot twaalf kilometer? Vergeet je fototoestel niet: de natuur bij de canyons is veelzijdig en moet echt worden vastgelegd! De wandelroutes zijn goed te doen voor een ieder die van wandelen houdt.

Jeepsafari

Zin in wat actie? Boek dan een spannende jeepsafari door het binnenland van Kreta! Zie jij jezelf al zitten? Wind in je haar terwijl je door een adembenemend landschap rijdt? Het leuke aan een jeepsafari door het binnenland is dat je op deze manier op plekken komt waar je weinig toeristen ziet en het echte Griekse land kunt ontdekken. Geniet van de mooiste plekjes van Kreta in volle snelheid terwijl je je vergaapt aan de groene natuur, de bruisende dorpjes en de bizarre uitzichten.

Binnenland van Kreta

Excursie naar Santorini

Vanaf Kreta vertrekken er dagelijks bootexcursies richting het magische Santorini, het eiland dat als het mooiste eiland van Griekenland wordt gezien. Vanuit Heraklion Kreta kun je verschillende tours boeken voor een dagexcursie of voor meerdere dagen. Met de snelle ferry ben je al binnen anderhalf uur op het eiland! Om Santorini echt te leren kennen is het aan te raden om Kreta voor een dag of twee of drie te ontsnappen en een hotel te boeken op Santorini. Zo heb je meerdere Griekse eilanden in één vakantie!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item