Vijf keer eten op Kreta

Veel vakantiegangers komen niet alleen naar Griekenland voor de warme zon, de mooie stranden en de prachtige blauwe zee. Naast prachtige Griekse vakantiehuizen is ook het overheerlijke Griekse eten één van de redenen dat ieder jaar duizenden mensen af reizen naar de Griekse eilanden. Verse vis, malse souvlaki, gegrilde kaasjes… We krijgen nu al trek wanneer we denken aan deze typische Griekse gerechten. Waar moet je nou écht eten wanneer je op Kreta verblijft? Bekijk hieronder vijf sfeervolle plekken met traditionele gerechten op Kreta.

Georgias Traditional Taverna in Kournas

Ér zijn tientallen restaurants op Kreta die absoluut een bezoek waard zijn. Als je niet precies weet waar je naartoe moet is Georgias Traditional Taverna in Kournas zeker een goede optie. Hier proef je de echte lokale delicatessen, waar bijna alles zelf gekweekt en gemaakt is. De verse groentes, de lekkere kruiden en vooral: de gastvrijheid zijn stuk voor stuk elementen waar je U tegen zegt.

Ntounias in Drakona

Dit restaurant in de bergen bij Drakona heeft meer dan alleen een fantastische menukaart. De omgeving is er prachtig! Combineer een lunch of een avondmaaltijd dus sowieso met een goede wandeling of een tourtochtje door de bergen. De eigenaresse en koks van Ntounias koken op een bijzondere manier, ze doen namelijk aan slow cooking. Hierdoor blijven veel vitaminen intact en is de smaak van de diverse lokale gerechten nog intenser. Leuk detail: de kok vertelt je met alle liefde wat er allemaal in de verschillende maaltijden gaat. Grieks eten op z’n best.

Taverna Harakas in Chersonissos

Hoewel er veel toeristische restaurants in Chersonissos te vinden zijn, vind je in het oude gedeelte van het centrum een aantal lokale hotspots. Taverna Harakas is er daar één van. Denk aan overheerlijke Griekse schotels met veel vlees, verse groentes en fantastische kruiden. Sluit de maaltijd af met een pittige raki en je Griekse diner is compleet! Tip: probeer naast de kip gyros ook eens de Kokinista, kalfvlees in tomatensaus of de Stifado, een stoofpannetje met heerlijke ingrediënten.

Cafe Dimitris in Mochlos

Voor de typerende Griekse gezelligheid ga je naar Mochlos, waar de Griekse Dimitris een klein en sfeervol restaurant runt met zijn vrouw. Alleen voor de gastvrijheid zou je al een bezoek aan Dimitris moeten brengen. De gastheer vertelt prachtige verhalen over de maaltijden en de menukaart, die ontzettend divers zijn. Probeer de Catch of the Day, een verse vis die die dag nog gevangen is. Of ga voor de souvlaki met huisgemaakte tzatziki. Om je vingers bij af te likken!

Alekos Taverna in Vori

Alekos Taverna wordt ook wel de verborgen schat van Vori genoemd. Het kan namelijk even duren voordat je dit gezellige restaurantje vindt. Het is alsof je thuis komt, zó gastvrij zijn de eigenaars en zo heerlijk zijn de gerechten. De vrouw des huizes is gespecialiseerd in diverse Griekse maaltijden. Daarnaast werken ze met alleen verse producten, wat je goed proeft in het eten. Geniet van de bijzondere groene omgeving: vooral in de avond is de bloementuin van Alekos Taverna ontzettend romantisch.

En zoals we allemaal weten van lekker eten moet je uitbuiken. Waar kan je lekkerder uitbuiken dan in je eigen vakantiehuis op Kreta … precies!

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item