Voel de nazomerzon in Zuid Frankrijk

[rcblock id=”18521″]
Hoewel velen om mij heen alweer begonnen zijn met werken, geniet ik dubbel zo hard van een welverdiende vakantie in de nazomerzon van Zuid-Frankrijk. Ik schenk mezelf nog een glas wijn in van de fles die we in de middag hebben gekocht op een plaatselijke wijngaard en besef me hoe gelukkig ik ben op deze plek. De laatste zonnestralen van deze dag en de overheerlijke lokale wijn warmen me op op deze prachtige avond. De zomer mag van mij altijd wel zo lang duren.

Een plek met veel gezichten

Zuid-Frankrijk blijft mij iedere keer weer trekken. Of het nou de bijzondere natuur rondom de Dordogne is, de fijne stranden aan de Cote d’Azur of de adembenemende uitzichten in de Provence: dit deel van het land is zo divers dat je overal wat te beleven en te kijken hebt. Daarom raad ik Zuid-Frankrijk ook altijd iedereen aan, wat je ook wilt, wat je ook verwacht van een vakantie, hier heb je het allemaal. Mijn gemiddelde dag begint ontspannen in mijn vakantiehuis Zuid-Frankrijk. Het liefst heb ik een vakantiewoning midden in de natuur, zodat ik nog verder kan dromen wanneer ik wakker word. Uitgebreid ontbijten op het terras van de villa en een duik in het zwembad horen bij het ochtendritueel.

Er op uit in Zuid-Frankrijk

In de middag pak ik de auto om naar één van de historische dorpjes te bezoeken. Mijn oog valt direct op de vele oude kerken en gebouwen die ik onderweg heb gespot. Hoewel ik nog maar net weg ben, staat het aantal foto’s van deze dag al op 50. Ook de natuur hier is absoluut de moeite waard om te fotograferen. Rondom de Dordogne kan ik, als natuurliefhebber, mijn geluk niet op. Prachtige groene bossen, frisse rivieren en bijzondere geschiedenissen. Ik besluit voordat ik terug ga naar mijn villa een duik te nemen in de heldere rivier de Dordogne. Ik zie dat ik niet de enige ben: van jong tot oud geniet aan de oevers van dit mooie water.

De perfecte timing

In de avond zit uitgebreide tafelen er absoluut in. In Zuid-Frankrijk kun je overheerlijk eten en drinken: van versgebakken stokbroden tot aan Franse kaasjes. Drink daarbij een frisse witte wijn en voilá, je avond is goed begonnen. Het najaar is de ideale tijd om Zuid-Frankrijk te bezoeken: het is er rustig, het zonnetje laat zich regelmatig zien en er is nog steeds genoeg te doen. Natuurlijk is het er niet meer zo warm als wanneer het hoogzomer is, maar geeft dat? Helemaal niet! Zelfs in de avond is het nog heerlijk toeven in het zwembad van mijn vakantiehuis. Met op de rand van het zwembad een paar Franse delicatessen en mijn avond kan absoluut niet meer stuk.

Ook het koude Nederland in het najaar achter je laten en genieten van de beste wijnen en kazen? Dan zie ik je graag in één van de prachtige vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk.

Au revoir!
Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item