Voorjaarsvakantie op de Argo-Saronische eilanden

Beginnen de vakantiekriebels voor dit voorjaar bij jou ook al te komen? Met de winterse kou hier willen we niets liever dan het vliegtuig pakken naar een zonnig oord. De Argo-Saronische eilanden (Salamina, Aegina, Poros, Hydra en Spetses) in Griekenland zijn de perfecte bestemming voor een warm verblijf in het voorjaar. Het is er dan gegarandeerd rond de 20 graden of hoger en je hebt er veel kans op zon. Heb je je paspoort in de aanslag om te boeken? We hebben een aantal tips voor de eilanden voor je op een rij gezet waar je écht moet zijn dit voorjaar. Ga je lekkere wijntjes drinken met locals op Salamina, neem je een duik in het frisse azuurblauwe water bij Hydra of pak je de fiets om het groene Spetses te ontdekken dit voorjaar?

Salamina: groot maar knus

Het grootste en belangrijkste eiland in de eilandengroep is Salamina. Daar is dan ook alles mee gezegd, want hoe groot het eiland ook is het is eigenlijk een van de meest gezellige plekken van allemaal! Er is namelijk van alles te doen, zonder dat je het idee hebt dat het overspoeld wordt met toeristen. De meeste mensen die hier komen zijn namelijk locals uit de grote steden zoals Athene. Salamina ligt zo dichtbij het vasteland dat veel mensen er naartoe gaan om er even tussen uit te kunnen. Daarom vind je er veel goedkope maar sfeervolle taverna’s waar je uren kunt kletsen met Griekse mensen. In het voorjaar is het in de badplaats Selinia prima vertoeven met temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Vakantie naar Griekenland >

Hydra: perfect voor watersportliefhebbers

Een ander eiland waar we helemaal fan van zijn geworden is het kleinere Hydra. Het is de ideale bestemming in het voorjaar omdat je er zeker van kan zijn dat je én een ontspannen vakantie kunt hebben zonder veel andere toeristen én omdat het er heerlijk weer is in die tijd van het jaar. Huur een vakantiehuis of een villa vlakbij de haven van Hydra-stad wanneer je dichtbij de gezellige café’s en taverna’s wilt zitten en ga voor een vakantiewoning in het zuidwesten van het eiland voor wat meer rust. Watersportliefhebbers zullen het enorm naar hun zin hebben op Hydra: het eiland kent meerdere plekken waar je heel goed kunt snorkelen en duiken.

Spetses: groen eiland

Het kleine eiland Spetses is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dat snappen we helemaal: Spetses ligt niet alleen op korte afstand van de haven van Piraeus, Athene maar is ook nog eens een van de groenste eilanden van de Argo-Saronische eilanden. Wanneer je op zoek bent in deze eilandengroep naar een eiland waar je prachtig kunt fietsen en wandelen dan ben je op Spetses aan het juiste adres. Rondom het eiland ligt een gedeeltelijk verhard (fiets)pad waardoor je per fiets of per voet verschillende delen van het eiland kunt ontdekken. Het voorjaar is hier de juiste tijd voor, omdat het dan nog niet zo ontzettend heet en druk is als in het hoogseizoen in de zomer.

Liefs,

Liv

Het meisje van Rentvilla

 

Deel dit item