Weekje vakantie Portugal

Portugal het meest westelijke vakantieland van Europa. Een vakantiebestemming dat staat voor zonnebaden, cultuursnuiven, activiteiten en prachtige omgevingen. Portugal is een land waar het allemaal is en kan.
Portugal is minder populair dan zijn buurland Spanje maar er wordt in Portugal toch ieder jaar weer een groter aantal toeristen waargenomen dat geniet van de prachtige plekken aan de kust en graag een spelletje golf speelt.
Portugal is namelijk enorm in trek bij de golfers. Met zijn prachtige golfvelden op prachtige plekken is het een waar Mekka voor deze sportliefhebbers.
Door het gunstige klimaat is de kust van Portugal geschikt en erg gewild als vakantiebestemming. Met vele pittoreske dorpjes, een mooie cultuur en de adembenemende natuur zullen veel toeristen na hun eerste kennismaking met dit land vaker gaan terug keren.

Het populaire gebied de Algarve biedt genot aan de vakantiegangers die houden van stranden, watersporten en natuurlijk ook het golfen. Maar ook meer het binnenland in bied de Algarve zeer mooie plekjes. De Algarve is hierdoor het meest bezochten toeristische gebied van Portugal.

Met Lissabon als hoofdstad heeft Portugal een oppervlakte van ongeveer 90.000 km2 en een inwoner aantal van 10 miljoen mensen.
Portugal kent geen regentijd en kan het hele jaar door bezocht worden. De zomermaanden kunnen soms wel erg warm zijn. Ook in Portugal eet men net zoals in andere Zuid-Europese landen later dan wij gewend zijn, meestal begint het rond een uurtje of 21uur.

Portugal heeft een mooi en groot aanbod aan vakantiewoningen deze vaak ook in de buurt van een golfbaan. Wanneer mogen zij u komen verwelkomen?

Deel dit item