Winkelen op Ibiza

Uren flaneren over de boulevard, kleurrijke items scoren op de markt, leuke souvenirs kopen in sfeervolle boetiekjes… Op het Spaanse eiland Ibiza kun je ontzettend goed winkelen. Het is de ideale plek om een zon-, zee- en strandvakantie te combineren met een paar shopsessies. Het eiland staat bekend om haar typerende hippiesfeertje, iets wat je goed terug ziet in de kleding, de producten en de ambiance in de boetiekjes en winkels. Waar moet je zijn voor de leukste items van Ibiza? We hebben een paar hotspots voor je op een rij gezet: van de meest sfeervolle marktjes tot de hipste winkels in Ibiza-stad. Ga je met me mee?

Hippiemarkten op Ibiza

Op Ibiza zijn veel marktjes te vinden, plekken waarvoor je juist naar het eiland komt. De gezelligheid van deze marktjes is bijna niet te omschrijven en zul je echt zelf een keer mee moeten maken. Neem bijvoorbeeld hippiemarkt Las Dalias, een van de grootste en bekendste markten van Ibiza. In 1985 is het marktje ontstaan met slechts vijf kramen. Vandaag de dag kun je er daar rond de 195 kramen bij optellen! Het is nu namelijk veel meer dan alleen een markt: je kunt er naast het shoppen van kleurrijke kleding en accessoires ook terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes, livemuziek, smaakvolle cocktails en meer! Ook leuk: in de zomermaanden kun je er terecht voor zogeheten night markets. Geniet overdag van het strand terwijl je in de avond kunt shoppen! Een andere mooie markt is Punta Arabi, de grootste markt van Ibiza. Ook deze markt begon ooit klein met slechts vijf kraampjes. Tegenwoordig kun je er uren rondlopen, heerlijke dingen eten en drinken en leuke items kopen.

Leukste winkels van Ibiza

Een van de leukste winkels op het eiland is Ibimoda, een kleurrijke shop met prachtige items. In 1997 zijn de twee zussen Antonia en Lali Riera begonnen met het ontwerpen van kleding op Ibiza. Vandaag de dag hebben ze twee verkooppunten op het eiland én een heuse webshop! Ook kun je op andere plekken in Spanje (en zelfs in Frankrijk!) terecht voor een mooi setje van de twee zussen. Ze ontwerpen met name zomerse items, vaak in de kleur wit, zonder te veel poespas. Mooie zomerjurken, lichte bloesjes met franjes en ga zo maar door. Een absolute musthave wanneer je op het eiland verblijft! Deze witte jurkjes, blouses en tops vragen om wat kleur wat kan worden toegevoegd door Elisa De Ibiza.

Creatieveling Elisa woont inmiddels tien jaar op het eiland en heeft in deze tijd genoeg inspiratie op gedaan om een prachtige winkel met bijzondere accessoires te vullen die ze allemaal zelf maakt. Denk hierbij aan bloemenkransen, kroontjes, haarbanden en nog veel meer! Haar items maken je outfit precies helemaal af. Leuk voor een feestje op Ibiza zelf, maar nóg leuker om mee te nemen naar Nederland! Plus: de item van Elisa de Ibiza zijn ontzettend leuk om cadeau te geven. Ze stralen dé hippiesfeer van Ibiza uit en zijn tegelijkertijd authentiek en adembenemend.

Sfeervol Eivissa

Voor nog meer winkels en gezelligheid ga je naar Eivissa, ook wel Ibiza-Stad genoemd. Het is een bruisende stad met tientallen winkels, restaurants, café’s en een mooie haven waar allerlei luxe jachten liggen. Bezoek Ibiza Republic aan de Calle de la Cruz voor de mooiste authentieke design kleding van het eiland. Je vindt hier geen luxe poespas zoals galajurken of smokings, maar casual design kleding van 100% katoen waarin je je comfortabel voelt. In de wijk Marina de Ibiza vind je tientallen van dit soort winkeltjes. Ook kun je hier terecht voor een aantal shops met internationale kleding en producten. Neem bijvoorbeeld De Mil Amores, een plek met magische items uit verschillende landen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een prachtige rok uit Argentinië of verwen jezelf met wat sieraden uit Thailand. Net als in de andere winkels op Ibiza speelt kleur de grote rol in deze winkel.

In deze wijk, vlakbij de haven, vind je tevens veel winkeltjes waar ze keramiek verkopen, een typisch product van Ibiza. Keramiek speelt een grote rol in de detailhandel van het eiland en zul je dan ook op diverse punten in Eivissa tegenkomen. Het is meer dan de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij een van de lokale pottenbakkers. Zij vertellen je maar al te graag meer over de geschiedenis van het keramiek op Ibiza. Het grappige is dat alle klei wat gebruikt wordt om keramiek te maken geïmporteerd is, dus van origine niet eens van het eiland komt! Bekijk het aanbod vakantiehuizen op Ibiza en kom ook shoppen op Ibiza..

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item