Wintervakantie: waar gaan we heen?

Mijn favoriete zonvakanties vinden vrijwel altijd plaats in de winter. Misschien juist omdat ik dan de kou hier kan ontsnappen of misschien juist omdat het dan rustig is op de meeste vakantiebestemmingen. Ik denk dat het een combinatie van deze twee factoren is. Er is bijna niets lekkerder dan ergens wakker worden waar de zon heerlijk warm is en waar je een strandje of een mooi natuurgebied bijna voor jezelf hebt. Er zijn een aantal bestemmingen waar ik het liefste naar toe ga in de winter. Wanneer je mijn artikelen op Rentvilla al een tijdje volgt kun je vast wel raden welke bestemmingen dit zijn. Zo ben ik al jaren verliefd op Griekenland en vind ik Tenerife ook wonderschoon. Zie ik je deze winter op een van de volgende plekken?

Tenerife – Canarische eilanden

Je mag me altijd wakker maken voor een tripje naar het bijzondere Tenerife. Eerder dit jaar heeft dit prachtige eiland mijn hart gestolen. Wat een magisch en vooral veelzijdig eiland is dit! Wat voor een soort vakantieganger je ook bent, je komt zonder twijfel aan je trekken op Tenerife. Wil je een zon-, zee- en strandvakantie? Geniet dan van de vele lavastranden dat het eiland rijk is. Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Huur een snorkelset, een kano of ga suppen op open water! Bezoek ook absoluut de El Teide wanneer je op Tenerife bent. Dit vulkaangebied zie je nergens anders! Mijn favoriete plek is hoog in Los Gigantes, waar ik vanuit mijn vakantiehuis Spanje zo op de oceaan kan kijken. Dit dorp is in de zomer behoorlijk toeristisch maar biedt in het winterseizoen de nodige rust en ontspanning. Vanaf hier kun je tevens hele mooie boottochten maken waarbij je dolfijnen en walvissen kunt spotten!

Ibiza – Balearen

Vlak naast het vasteland van Spanje vind je het kleurrijke Ibiza, een prachtig eiland met diverse verrassingen. In de winter is het hier heerlijk toeven: verwacht geen torenhoge temperaturen maar fijne temperaturen rond de 15 tot 20 graden! Het mooie aan Ibiza is dat het eiland in de winter een stuk groener is dan in de zomer. Het vriest er namelijk bijna nooit, maar er valt natuurlijk wel wat meer neerslag dan in de zomer. Dit resulteert in fraaie natuurgebieden die uit tientallen verschillende kleuren bestaan! Ik raad je dan ook absoluut aan om in de winter een auto te huren en het eiland rond te rijden, als deze niet al bij je vakantiehuis of Ibiza is inbegrepen. Wedden dat je je ogen uitkijkt? Trek je niets aan van de locals die 15 graden véél te koud vinden, ik garandeer je dat het heerlijk is zonder jas. Wanneer je Ibiza alleen in de zomer gezien hebt zul je verrast zijn door de vele kleuren in de winter: velen herkennen het eiland bijna niet meer terug.

Gran Canaria – Canarische eilanden

Ook Gran Canaria is een favoriete winterbestemming van mij. Hoewel ik Tenerife net een tikkeltje mooier vind qua natuur en omgeving kan ik me heel goed in de winter vermaken op Gran Canaria. Dit komt omdat dit eiland ontzettend veel te bieden heeft qua verblijf en horeca, zelfs in de winter. Meestal huur ik een vakantiewoning op Gran Canaria vlakbij Maspalomas zodat ik optimaal kan genieten van al het mooie natuurschoon wat dat gebied te bieden heeft. Met mijn huurauto verken ik de rest van het eiland en bezoek ik bijvoorbeeld het populaire Playa del Ingles voor een lekker hapje en een drankje. Mensen die in de winter dus op zoek zijn naar warmte en gezelligheid kunnen het beste naar Gran Canaria afreizen. Je zult absoluut niet teleurgesteld zijn!

Griekenland

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder mijn favoriet: Griekenland! In de winter is het er gemiddeld tussen de 15 en 20 graden, wat in principe dus niet onder doet aan de temperaturen van Ibiza. Toch zijn er op de Griekse eilanden iets minder verblijfsmogelijkheden in de winter dan bijvoorbeeld op de Spaanse eilanden. Dit omdat de Spaanse eilanden zoals Tenerife en Ibiza nét een stukje populairder zijn voor toeristen in het winterseizoen. Juist daarom raad ik het aan om richting Griekenland te gaan: de winter is het ideale moment om het ongerepte Griekse leven te ontdekken. Ontmoet vriendelijke locals, geniet van lekker Grieks eten en bekijk de natuur in het winterseizoen. Ook hier geldt voor veel Griekse eilanden weer dat het er in de winter een stuk groener is dan in de zomer. Wanneer je dus al eens in Griekenland geweest bent in de zomer zul je zeker versteld staan van de eilanden in de winter!

Liefs Liv,
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item