Zakynthos, de bloem van het Oosten

De schoonheid en de vrijheid op het eiland, dat is waarom het inmiddels een vaste vakantiebestemming is geworden voor mij. Zakytnhos is een heerlijk eiland!

Zakynthos ligt in de Ionische zee. Het eiland is genoemd naar de zoon van Dardanos, die ooit koning was van het beroemde Troje. Het kenmerkt zich daar zijn natuur, zijn helder blauwe zee en de steile rotsen. Dankzij deze kenmerken is het door de eeuwen heen steeds een plek geweest waar de koningen verbleven. Ik zou bijna willen zeggen dat ik mij tijdens het verblijf ook vaak een koning voel, die mensen, zo gastvrij…

Bloem van het Oosten

Wanneer je populair bent en dat eeuwen weet vol te houden, weet men je niet alleen te vinden, maar krijg je ook bijnamen. Zo is Zakynthos door de Venetianen de ‘Bloem van het Oosten’ (“Il fiore di Levante”) genoemd. Die bijnaam krijg je uiteraard niet voor niets. De prachtige stranden, de blauwe grotten, de schitterende baaien en de gemoedelijkheid van het Griekse leven zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Vertier

In Zakynthos-stad of wel in Chora, zoals de Grieken hun hoofdstad noemen, kun je shoppen, flaneren, van een heerlijk maal genieten of gewoon een terras nemen. Er is altijd volop leven en je vraagt je wel eens af of Grieken zonder slaap kunnen leven. Bruisend, gezellig en uitnodigend.
Natuurlijk zijn er ook in de vele kleinere plaatsen altijd restaurants te vinden of barretjes waar het gewoonweg gezellig vertoeven is. Zakynthos is op velerlei manieren een geweldig vakantie eiland.

Vervoer

Eigenlijk is niet de auto, maar de scooter het ideale vervoermiddel op Zakynthos. Niet alleen omdat het lekker speels en luchtig is, maar ook omdat het snel en goedkoop is. De afstanden op het eiland zijn niet zo enorm en met een scooter kun je heel wat verkenningstochten ondernemen. Het verdient dan ook aanbeveling even te informeren wat een of twee scooters kosten. Uiteraard is een cabriolet ook een prima keuze. Zeker als je met kinderen onderweg bent.

Grieks

Zakynthos is natuurlijk een Grieks eiland. Waar overigens heel wat Italiaanse invloeden merkbaar zijn. Grieks betekent heerlijk – en gevarieerd eten, rustig genieten van het maal en prima wijnen. Of een lekkere ouzo op het terras. Het betekent genieten van alles wat de natuur ons biedt om zo de stress van alledag achter ons te laten. Niet voor niets gaan mensen uit alle windstreken al eeuwen lang naar Zakynthos op vakantie.

Deel dit item