Zeven keer stranden op Mykonos

Dat de stranden van Griekenland de mooiste van heel Europa zijn hoeven we vast niet nog eens te vertellen. De oneindige helderblauwe zee, de witte stranden en krijtrotsen leveren vaak mooie plaatjes op. Mykonos, een bijzonder eiland in de Cycladen, staat bekend om een aantal prachtige plekken waar je je echt in een paradijs waant. Het is heel speciaal dat een bergachtig eiland zoals Mykonos over zoveel adembenemende stranden beschikt.

Je vakantie naar Mykonos >

Panormos Beach

Aan de noordkust van het eiland ligt het fantastische Panormos Beach, een Grieks strand zoals een Grieks strand hoort te zijn. Het strand is vanaf Mykonos Stad binnen ongeveer tien minuutjes te bereiken: je bent dus vanuit de drukte zo in de natuur. Vanaf het witte strand en het blauwe water heb je een prachtig uitzicht op de droge rotsen van het eiland.

 

Agios Sostis Beach

Wanneer je op zoek bent naar een relatief rustig strand dan is Agios Sostis in het noorden van Mykonos de juiste bestemming. Er zijn geen strandbedjes en parasols en er zijn vrij weinig tot geen horecagelegenheden, waardoor je van de optimale rust kunt genieten. Aan het einde van het strand is er ook de mogelijkheid om naakt te zonnen en te zwemmen.

 

Platis Gialos Beach

Op slechts drie kilometer van Mykonos Stad ligt het prachtige Platis Gialos: een strand in de vorm van een halve maan. De baai is schilderachtig en biedt een mooi uitzicht over de zee. Aan het strand zijn een aantal hele goede restaurants en hotels te vinden waar je terecht kunt voor een echt Grieks hapje en een drankje.

 

Vakantie Mykonos

Voor je verblijf op dit heerlijke eiland bekijk eens de vakantiehuizen van Griekenland. Tegen de tijd dat je gaat weet je zeker dat je een dak boven je hoofd hebt op Mykonos.

Kalo Livadi Beach

Kalo Livadi is een uitgerekt schoon zandstrand waar je ontspannen kunt genieten van een dagje zonnen en zwemmen. Door de vele parasols die op het zand staan krijg je een echt Caribisch gevoel op dit prachtige strand. Het water is er grotendeels ondiep, waardoor het strand ideaal is voor gezinnen met (kleine) kinderen.

 

Ornos Beach

In het zuidwesten van het eiland ligt de prachtige badplaats Ornos. Hoewel het een typische toeristenplaats is en het er dus aardig druk kan zijn, is het prima vertoeven op het witte strand van Ornos Beach. Het leuke aan deze badplaats is dat er vaak grote jachten zijn die hun anker uitgooien, zodat je altijd wat te kijken hebt. Aan en nabij het strand zijn veel stijlvolle restaurants en bars te vinden.

 

Fokos Beach

Één van de verborgen pareltjes van Mykonos is Fokos Beach, een strand in het noorden van het eiland. Fokos Beach ligt in een afgesloten baai en is in vergelijking met de meeste stranden van Mykonos behoorlijk rustig. Dit strand is ideaal voor de vakantieganger die op zoek is naar rust.

 

Agios Stefanos Beach

Het mooiste familiestrand van Mykonos is misschien wel Agios Stefanos Beach, een smalle strook strand met veel ligbedjes en parasols. Je vindt er diverse horeca zoals sfeervolle taverna’s en leuke bars, waar je kunt genieten van lekkere Griekse hapjes. Omdat het strand precies op de route ligt van grote schepen zie je af en toe grote cruiseschepen en veerponten voorbij komen vanaf Agios Stefanos Beach.

Lief Liv,
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item