Zomer en luxe op Mallorca

De bloemen, de kleine steegjes, de historische huizen en vooral het uitzicht. Ik houd van dit soort bergdorpjes. Valdemossa op Mallorca heeft met totaal verrast! Terwijl ik aan een lekkere prosecco nip en de middagzon op mijn wangen brand realiseer ik me op wat voor een fijne plek ik ben. Valdemossa is weliswaar een toeristische plek in de bergen, toch voel ik me juist weg uit de drukte van de steden op Mallorca. Ik ben zo blij dat ik hier in de buurt een vakantiehuis gehuurd heb!

Romantische zomer

Dit beeld van het lieflijke Valdemossa ga ik niet meer van mijn netvlies krijgen. Dat is maar goed ook! wat een rustgevende plek. Veel mensen die een vakantiewoning op Mallorca huren reizen met hun (huur-)auto af naar dit bijzondere plaatsje. Veel doen dat om de rust op te zoeken, maar anderen komen juist naar Valdemossa om het klooster La Cartuja te bezoeken. Dit prachtige bouwwerk stamt uit de 14e eeuw en beroemde mensen zoals Chopin hebben hier een aantal maanden gewoond. Naast een hele mooie plek dus ook nog eentje met een speciale historie. Ik sluit deze romantische ochtend af met een lekkere lunch in één van de vele restaurantjes. Dit resulteert in heerlijke Spaanse delicatessen: kleine tapas, goede koffies en heerlijk vers fruit.

Kijk je ogen uit in Porto Cristo

Vanuit Valdemossa reis ik af naar een andere favoriete plek van me op dit mooie eiland. Porto Cristo is één van de mooiste kustplaatsen van Mallorca. Naast een fantastisch uitzicht over de blauwe zee kun je hier terecht voor tochten langs en door de mooiste grotten. Ik besluit een bootje te huren en vaar langs de meest prachtige rotsen! Onderweg spot ik kleurrijke vissen en groene planten. Mijn camera maakt overuren. Ik moet al dit moois vastleggen, anders geloven ze thuis vast niet hoe prachtig deze plek is. Bij de grot Cuevas del Hams besluit ik een rondleiding te nemen door de grotten en meer te weten te komen over dit bijzondere stukje natuur. De rondleiding wordt afgesloten met een heus klassiek concert, wat een luxe!

Robuuste natuur

Voor een ander stuk magische natuur ben ik met een picknickmand te vinden bij Cape Formentor. Vanuit mijn villa op het eiland pak ik de auto langs eenzame weggetjes en prachtige landschappen. Uiteindelijk stop ik bij Cala Pi de la Posade. Dit gebied heeft een rotsachtig karakter en een robuuste, wilde zee en is daarom ontzettend mooi om te bekijken. Daar zit ik dan, op een kleedje met wat lekkere snacks. Ik kan hier uren op een rots zitten, al uitkijkend over het oneindige water en de natuur. Op deze plek staat een hotel waar vaak veel beroemdheden verblijven. Dat snap ik wel: met zo’n uitzicht zou ik ook wel iedere dag wakker willen worden! Wie weet spot je tijdens je tripje op dit eiland nog wel een beroemde filmster of zangeres.

Deel dit item