Zomervakantie aan de Costa del Sol

[rcblock id=”18738″]

In de ochtend langzaam ontwaken in de warme Spaanse zon aan de rand van het zwembad bij mijn vakantiehuis, in de middag diverse lieflijke bergdorpjes of een bruisende stad aan de kust ontdekken en in de avond relaxen op een mooi terras met een prachtig uitzicht over de heldere zee en een heerlijke typische Spaanse maaltijd… mag ik mijn koffer thuis alvast weer inpakken en vandaag nog vertrekken richting een luxe villa aan de Costa del Sol? Zo ziet mijn perfecte vakantie er uit aan de Spaanse kust: uitrusten, maar ook heel veel ontdekken. Culturele hoogtepunten bekijken, kennis maken met historische steden, proeven van de lokale keuken, nieuwe mensen ontmoeten. De Costa del Sol heeft alles wat mijn hartje begeert voor een geslaagde én zonnige vakantie. Door de jaren heen heb ik een aantal lievelingsplekken verzameld aan deze prachtige kustlijn. Ga met me mee op reis langs de kust van de zon in het sensationele Spanje!

Genieten in Granada

De groene plaats Granada is misschien wel een van mijn favoriete plekken aan de Costa del Sol. Niet eens per se omdat de natuur er prachtig gekleurd is, maar vooral omdat de stad een aantal bijzondere historische highlights kent. Het paleizencomplex Alhambra is een van de bekendste hoogtepunten van heel Spanje! Er mogen slechts een aantal bezoekers per dag naar binnen zodat je in alle rust kunt genieten van iets enorm bijzonders. Dwaal uren door de goed onderhouden tuinen en sta perplex van alle uitzichten over het binnenland en de witte huisjes. Ik ben zoals velen gek op het strand dus ik zorg altijd dat ik van twee dingen tegelijk kan genieten: het bijzondere binnenland bij Granada én het strand. Neem bijvoorbeeld badplaats Torremolinos of Benalmadena waar je een vakantiewoning Spanje kunt huren én op rijafstand vanaf Granada zit. De perfecte combinatie voor een ieder die een gevarieerde vakantie wil hebben.

Foto’s maken in Ronda

Een van de oudste steden van heel Spanje is het fraaie Ronda, waar de bekende rivier Guadaleví stroomt. Over deze rivier zijn drie bijzondere en grote bruggen gebouwd: de Puento Romano, de Puento Nuevo en de Puento Arabe. Het geheel brengt je even een paar honderd jaar terug in de tijd, maar zorg er wel voor dat je je moderne fotocamera meeneemt om alles vast te leggen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je met eigen ogen kunt bekijken in de schilderachtige nauwe straatjes en in een van de vele musea. Ik zorg er altijd voor dat mijn villa Costa del Sol net buiten de grote stad ligt, zodat ik op mijn eigen gemak richting de drukte kan gaan wanneer ik dat wil. Na een dagje indrukken op doen in een stad als Ronda vind ik het heerlijk om te ontspannen met een boek, wat tapas en een glas wijn op het terras van mijn vakantiehuis.

[rcblock id=”18152″]

Ontspannen in Nerja

Om goed te relaxen begeef ik mezelf vaak richting het heerlijke Nerja, een kustplaats waar veel watersport beoefend wordt. Ik vind het heel rustgevend werken om aan het strand te zitten en te kijken naar alle surfers, bootjes en Spaanse flora en fauna. De promenade in het centrum van Nerja is absoluut het bezoeken waard. Deze promenade wordt ook wel ‘het balkon van Europa’ genoemd, omdat je vanaf deze plek een onvergetelijk uitzicht hebt op de kliffen en de zee. Wanneer je toch in de buurt van Nerja bent is het aan te raden om naar de Cueva de Nerja te gaan: de grotten van Nerja. Deze druipsteengrotten stammen uit het Paleolithische tijdperk en vormen een natuurlijk hoogtepunt van je reis.

Magisch Marbella

De idyllische badplaats Marbella wordt vandaag de dag door veel rijke mensen bezocht. Dat is niet zo heel gek: de plaats straalt enorme luxe uit. Je vindt er veel grote appartementen, luxe jachten, sfeervolle en dure restaurants en een uitgebreide golfbaan. Toch vind ik dat je er, of je nou veel geld hebt of weinig, sowieso goed kunt vertoeven. Het is heerlijk om mensen te kijken in de haven terwijl je met je wijntje op het terras zit. Niet alleen de haven is er mooi om te bekijken, de historische binnenstad van Marbella heeft voor ieder wat wils te bieden. Geniet van de Spaanse keuken in een van de mooie restaurants, dwaal rond door de prachtige steegjes en maak kennis met de lokale wijnen. Marbella is ontzettend veelzijdig en daarom enorm aan te raden: of je nou gek bent op water, cultuur, sport of gezelligheid.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item