Zon opzoeken op Kreta

Ik ben al op meerdere eilanden in Griekenland geweest, maar ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van het bijzondere Kreta. Kreta is een eiland met veel gezichten en dat is precies wat mij zo aantrekt op deze vakantiebestemming. Wanneer ik zin heb in een frisse duik dan kan dat op een van de vele magische plekjes met azuurblauw water, wanneer ik zin heb in een flinke shopsessie dan doe ik dat in Chania en wanneer ik zin heb in avontuur ga ik op een te gekke excursie op het land of in of op het water. Ik neem je mee naar Kreta en wie weet wordt dit fraaie eiland wel jouw volgende vakantiebestemming. Op naar een diverse vakantie op dit schitterende eiland.

Mooie stranden op Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland: dat betekent dat er talloze prachtige stranden te vinden zijn waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en ontspannen. Ik ga graag naar Preveli Beach wat naar mijn mening misschien wel het mooiste eiland van heel Kreta is. Op Preveli Beach heb ik altijd het idee dat ik me op een Caribisch eiland bevind. Of dat nu komt door het heldere blauwe water, het magische uitzicht of de indrukwekkende kliffen en rotspartijen; het geheel maakt het tot een hele mooie tropische plek. Ook ben ik verliefd geworden op de lagune van Balos, een groenblauwe lagune waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Balos beach is te bereiken met de boot waarvan de boottocht alleen al de moeite waard is. In het hoogseizoen kan het er tamelijk druk worden, dus zorg ervoor dat je vroeg op de dag gaat of juist meer aan het einde van de middag.

Excursies op Kreta

Hoewel ik veel van ontspanning houd en echt kan genieten van een beetje rust vind ik het ook heerlijk om dingen te ondernemen op Kreta. Ik zorg er dan ook altijd voor dat mijn vakantiehuis in Griekenland dicht in de buurt ligt van mooie plekken in de natuur. Een excursie naar de Samariakloof is een van de meest populaire uitstapjes op het eiland. Dat snap ik helemaal: een wandeling door dit bijzondere natuurverschijnsel neemt je even mee naar een totaal andere wereld. Trek goede wandelschoenen aan en neem genoeg eten en drinken mee want het kan behoorlijk warm worden tijdens een lange wandeling. Wist je dat je vanaf Kreta een mooi uitstapje kunt maken naar Santorini? Dagelijks gaan er diverse boten op excursie naar dit fraaie eiland.

Feestjes op Kreta

Wanneer je gek bent op een feestje is een bezoek aan Kreta ook zeker de moeite waard. Sterker nog: het eiland staat bekend om de vele feesten! Op het welbekende Star Beach in Chersonissos worden met regelmaat steengoede feestjes op het strand gegeven. Ontdek hier de beste hits van internationale dj’s onder het genot van een smaakvolle cocktail en een prachtig uitzicht. Ook in hoofdstad Chania kun je terecht voor zomerse feesten. Denk aan hippe clubs, sfeervolle strandbarretjes en grote discotheken. In het hoogseizoen worden de meeste feesten georganiseerd.

Eten en drinken op Kreta

Natuurlijk kom je niet alleen naar Kreta voor de mooie stranden, de goede feestjes en magische natuurgebieden. Kreta heeft tevens veel te bieden wanneer het om eten en drinken gaat. Geniet van lokale wijnen, frisse cocktails, verse vis en heerlijke kruidige vleesgerechten. Probeer verse souvlaki of kies voor een lekkere salade met huisgemaakte feta. Wist je dat Kreta een kleine brouwerij heeft waar ze bier brouwen? Een absolute aanrader wanneer je op het terras in de zon zit.

Vakantiewoning Kreta

Om je ervaring op Kreta compleet te maken raad ik het aan om een gezellig vakantiehuis of een villa op Kreta te boeken. Het grootste voordeel is dat je kunt gaan en staan waar je wilt op het eiland. Je kiest zelf je eigen tempo en je eigen dagindeling. Extra tip: huur een vakantiewoning inclusief zwembad zodat je nadat je wakker bent direct in het water kunt springen! Voeg hier een huurauto aan toe en je hebt een all inclusive vakantie op Kreta. Stel je eens voor: een eigen Griekse villa met een balkon, een tuin en een terras, een groot zwembad en een prachtig uitzicht. Zo hoort vakantie toch te zijn? Optimaal genieten dus!

Zie ik je snel op Kreta? Boek vandaag nog je eigen vakantiewoning Griekenland.

Liefs Liv,
Het meisje van Rentvilla

Deel dit item