De zon opzoeken op Tenerife

Met de gedachte aan de regen en de kou voor de komende maand klikte ik op bevestiging. Dat bleek de beste keuze van dit jaar te zijn. Met de slaap nog in mijn ogen doe ik de luiken van mijn vakantiehuis open. De zon schijnt vrijwel direct mijn kamer binnen. Wat doe ik nog binnen? Ik doe gauw mijn slippers aan en ga snel naar het balkon van mijn vakantiewoning. Wat een bijzonder groen eiland is dit toch! Ik kijk uit over een prachtig natuurgebied waar ik niets anders hoor dan het gefluit van de vogels. De roze bloemen kleuren het geheel nog meer en de blauwe lucht past perfect bij al deze prachtige kleuren. Ik denk dat ik elk jaar maar ga overwinteren op een tropisch eiland zoals deze…

Populaire bestemming en toch rust

Ik kan me heel goed voorstellen dat veel West-Europeanen er voor kiezen om de winter in Nederland over te slaan en op reis te gaan naar Tenerife. In de dorpjes zie je in de wintermaanden dus ook aardig veel andere toeristen. Op de meer rustigere plekken, zoals bij de villa in Spanje waar ik verblijf of de natuurgebieden is het al een stuk rustiger. Dit maakt het juist heel fijn: je kunt de drukte op zoeken als je dat wilt, maar je kunt ook ultiem ontspannen en echt tot rust komen. Ik snap ook helemaal dat mensen Tenerife als bestemming kiezen: het is hier het hele jaar door heerlijk! Zelfs in de winter heb je hier nog zomerse temperaturen. Een duik in de zee of een avondwandeling langs het strand kan dus prima. Hoe lekker is dat? Er zijn verschillende soorten stranden op het eiland te vinden: rasechte zandstranden maar ook kiezelstranden. Één van de meest bijzondere is het strand van Garachico. Verwacht hier geen lekker water waar je in kunt dobberen, maar een grof geweld waarbij het water tegen de rotsen aan knalt. Wat een fantastisch gezicht!

Op avontuur

Tenerife is een eiland van meerdere gezichten. Hoewel ik er van houd om lekker op het strand te liggen en een duik in de blauwe zee te maken, kan ik me ook vermaken op het vulkanisch landschap van het eiland. Één van de bekendste gebieden op Tenerife is rondom de vulkaan de Pico del Teide. Ik ben vol verbazing wanneer ik dit gebied betreed: de vulkanische grond is sprookjesachtig! In de winter sneeuwt het zelfs op de top van deze vulkaan. Dat is een heel bizar gezicht wanneer je in je badkleding aan het strand ligt. Rondom het vulkanische gebied zie je veel wielrenners en wandelaars. Dat is ook wat ik er het liefst doe: fietsen! Het is natuurlijk wel even wat anders dan in Nederland. Er zijn een stuk meer heuvels. Maar juist dát maakt het fietsen op Tenerife een bijzondere ervaring. Daarbij is het ook nog eens in een prachtige omgeving, dus wat wil een mens nog meer?

Kom je ook overwinteren in de zon op Tenerife?

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Deel dit item